Deputat PD-L: Vladescu, Seitan, Dumitru si Funeriu, vizati de remaniere

Joi, 10 Iunie 2010, ora 19:30
2321 citiri
Deputat PD-L: Vladescu, Seitan, Dumitru si Funeriu, vizati de remaniere
Foto: Antena 3

Deputatul PD-L de Mures Mihai Opriscan afirma ca au fost discutii la nivel de grup parlamentar legate de remaniere, in centrul acestora fiind ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, ministrul Muncii, Mihai Seitan, cel al Agriculturii, Mihai Dumitru, si "cu semne de intrebare" ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Mihai Opriscan a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca exista o serie de ministri care "n-au confirmat", nominalizandu-i ca "neperformanti" pe Sebastian Vladescu, Mihai Seitan, Mihai Dumitru si Daniel Funeriu, transmite Mediafax.

El a explicat, apoi, ca Vladescu a deranjat grupul parlamentar PD-L prin "acel aer usor arogant si de independent politic", dar mai ales ca nu a venit sa prezinte la timp masurile care urmeaza sa fie luate si nici motivele acestora.

"Ne asteptam, noi, ca si grup parlamentar, ca ministrul Finantelor sa vina sa ne prezinte fiecare masura la timp, sa ne prezinte motive. Dimpotriva, a amanat in doua-trei randuri intalnirea cu grupurile parlamentare. La singura intalnire pe care am avut-o si-a pastrat acel aer usor arogant si de independent politic si nu cred ca multi dintre colegi sunt dispusi sa inghitim doar efectele hotararilor lui Vladescu, fara a ne fi prezentate inainte. Si asta e un motiv pentru care multi dintre colegi au cerut o remaniere a lui Vladescu dupa ce trece motiunea, dupa ce primim transa si asa mai departe", a spus Opriscan.

El a precizat ca, in ceea ce il priveste pe ministrul Muncii, Mihai Seitan, se doreste remanierea acestuia pentru ca "a vorbit alta limba decat vocea oficiala a Guvernului" in mai multe randuri, pe subiecte sensibile, precum pensiile.

"Seitan a iesit, in mai multe randuri, nu o data - ca se mai intampla sa gresesti - si-a vorbit alta limba decat vocea oficiala a Guvernului. Si in privinta reducerilor salariale, el a ajuns pana la 70 la suta. Daca nu-l oprea presa, probabil ca ajungea la suta la suta, la munca voluntara. A mai avut iesiri in care premierul a iesit cu o pozitie oficiala, el a zis exact opusul acelei pozitii", a afirmat deputatul.

El a amintit de legea pensiilor, "in care se vorbea de pierderile pe care le inregistreaza cadrele militare in rezerva, cele care au iesit la pensie", spunand ca premierul vorbea despre afectarea pensiilor de peste 3.000 de lei, iar "Seitan a iesit si a povestit de afectarea pensiilor pana la 60 la suta si la cei care au sub 3.000 de lei si asa mai departe".

In ceea ce il priveste pe ministrul Agriculturii, Opriscan a spus ca acesta a dezamagit, desi in el s-au pus mari sperante, legate de accesarea finantarilor in agricultura.

In opinia sa, Dumitru "nu e cea mai fericita solutie la Ministerul Agriculturii".

Referitor la ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, deputatul PD-L a sustinut ca exista mari nemultumiri in partid legate de adoptarea Legii educatiei, in care nu s-a regasit niciunul din amendamentele propuse de democrat-liberali in Camera Deputatilor.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#remaniere guvern Boc, #Mihai Opriscan, #ministri remaniati , #guvern