Zoe Petre: Motiunea va trece, dar ma tem de Adrian Nastase - Tv Ziare.com

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 11:56
6576 citiri
Zoe Petre: Motiunea va trece, dar ma tem de Adrian Nastase - Tv Ziare.com

Istoricul si politologul Zoe Petre crede ca motiunea de cenzura a PSD are sanse sa treaca avand in vedere ca partenerii de guvernare ai PD-L sunt foarte speriati de scaderea in sondaje.

Invitata la televiziunea Ziare.com, Zoe Petre a declarat: "Rational as spune ca motiunea va trece pentru ca, in mod particular, aliatii PD-L sunt foarte speriati de scaderea in popularitate a pilonului central al Guvernului, adica PD-L, si, in plus, relatia cu UDMR e cea mai subreda de vreme ce democrat-liberalii fac eforturi foarte importante pentru a satisface unele cerinte ale UDMR, nu pe toate, iar asta e oarecum riscant".

Zoe Petre mai este de parere ca, daca motiunea trece cu doua-trei voturi, exista o intrebare in legatura cu alianta de la guvernare, desi va fi interesant de urmarit ce se va intampla si in alte aliante politice realizate de cei din Opozitie.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu istoricul si politologul Zoe Petre.

"Oricine poate fi un premier mai bun decat Emil Boc. PSD are o mai mare experienta, dar nu se poate spune ca Adrian Nastase nu a fost un premier performant. El a reusit insa sa dea senzatia ca vrea sa controleze totul in tara asta si si-a agonisit multi oameni care nu au incredere in el. Eu, personal, ma tem, chiar daca experienta l-a mai domolit, de el. Intr-un anume sens, Victor Ponta e creatia lui Nastase si ar putea fi victima unui astfel de comportament", a mai declarat politologul intrebat de cititorii Ziare.com daca Victor Ponta ar fi potrivit pentru functia de premier.

Revoltele din ultima saptamana sunt periculoase

Zoe Petre a sustinut ca revoltele din ultimele zile sunt greu de calificat, dar in acelasi timp se pot dovedi a fi periculoase luand in considerare ca s-au desfasurat in niste institutii care sunt piloni ai statului.

"La Finante, la Munca si la Politie exista o cantitate uriasa de informatii cu locurile unde se scurg banii publici, informatie exploziva pentru Guvern. Acest atac asupra unor categorii de stalpi ai statului, adica Politia, Finantele si Munca, comporta multe riscuri. Mi se pare foarte periculoasa aceasta situatie, cred ca asistam la deteriorarea puterii statale. Colectarea impozitelor e in haos, ori acest element mi se pare extrem de ingrijorator", a mai precizat aceasta.

In Romania este o criza a valorilor

Pe de alta parte, Zoe Petre crede ca in Romania, in prezent, este mai mult vorba de o criza a valorilor, care curpinde cat mai multe compartimente.

"Intre acest plan absolut general si local exista sigur o corelatie daca vom persista in a alege cei mai nepriceputi dintre noi, in materie de criza, probabil peste 10 ani vom arata mai rau decat acum 10 ani. Printre vulnerabilitatile statului nostru se numara existenta unui sector care depinde inca in prea mare masura de relatia cu statul, de aia avem coruptie. O alta mare vulnerabilitate deriva din absenta unei gandiri prospective", a conchis Zoe Petre.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#motiune cenzura cadere Guvern, #Zoe Petre televiziune ziarecom , #motiune cenzura