Editorial: Lucrul manual cu efect de bumerang

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 09:15
1645 citiri

Nu se afla pe lume popor mai vrednic decat romanii la aflarea in treaba. Nici nu s-au uscat bine ficatii grupului "322" dupa ce-au turnat in ei sampanie pentru a sarbatori decizia Curtii Constitutionale potrivit careia ministrii sau fostii ministri ce au si calitate de parlamentari nu pot fi dati pe mana procurorilor decat cu avizul Camerei de unde fac parte, ca groapa altuia i-a ajuns.

Pe cand luau analgezice ca sa nu-i mai doara falcile din cauza cutitelor pe care le tineau in dinti si se pregateau sa tranteasca solicitarile DNA si DIICOT de aviz de incepere a urmaririi penale a unor demnitari, numa asa, sa crape Traian Basescu jucandu-se de-a Justitia, deputatii s-au prins ca pericolul pandeste dupa colt, si are teava cu oglinda.

Prin urmare acest tanar cu ochi mari, cat istoria noastra, cum spunea Marin Sorescu, pe numele lui actualizat Bogdan Olteanu, va trimite spre Consiliul Superior al Magistraturii o cerere pentru un punct de vedere in dosarul lui Miron Mitrea.

Si asta deoarece dupa ce a cantarit din ochi dosarul fostului ministru al Transporturilor, si s-a prins, alaturi de ceilalti confrati din Biroul Permanent al Camerei, ca la lontru sunt niscai probe care nu dau bine pe sticla, basca faptul ca sunt si secrete in aceasta faza a cercetarii penale, a realizat ca a trimite probele stranse pana acum in mainile tuturor membrilor Comisiei juridice, apoi in cele ale tuturor deputatilor, da buba mare.

Cum vine campania pentru locale, si apoi cea pentru generale, iar miza e enorma, l-a dus mintea ca la capatul tevilor cu oglida sunt parlamentarii partidului prezidential. Care nu vor avea nici o ezitare sa furnizeze mass-media delicatese din dosarul pesedistului. Ca doar n-o sa se abtina in numele secretului ce inconjoara cercetarea penala, cand bat alegerile la usa!

Sunt tare curios cum va raspunde CSM solicitarii de ajutor a presedintelui Camerei Deputatilor. Pentru ca avocatii din comisia lor nu vor putea formula un aviz, spre a fi prezentat plenului in vederea adoptarii unei decizii cu doua treimi din voturi, fara sa deschida dosarul si sa analizeze daca probele sunt suficiente pentru declasarea urmaririi penale.

Si chiar daca presupunem ca dosarul ajunge sa fie copiat in peste trei sute de exemplare, iar detinatorii lor vor fi patrunsi de morala si nu vor sifona nimic la presa, va dati seama ca majoritatea deputatilor nu sunt juristi, prin urmare nu au deprinerea de a analiza justetea unor probe?

Cred ca smecherii din Senat care au sesizat CC cu privire la existenta unui conflict de natura constitutionala intre Presedintie, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Justitiei pe de-o parte si Legislativ de pe alta, in privinta cererii de urmarire penala a ministrilor care sunt si parlamentari, isi musca acum mainile, deoarece de ce s-au temut, n-au scapat. Intre a profita Traian Basescu de dosarele inamicilor si a profita Traian Basescu de dosarele inamicilor nu exista nici o diferenta.

Mai remarc insa o chestiune. Bogdan Olteanu va cere o opinie CSM, for care nu poate decide in materie de proceduri, dar care nu-l are la inima pe seful statului. Doar nu putea sa se lase din nou pe mana Curtii Constitutionale, de unde sansele de-a primi un sut in fund sunt mai mari.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#Olteanu, #CSM, #Mitrea, #penal, #DNA , #parlamentari