Ziare.com

Justitia, vinovata pentru ratarea aderarii la Schengen - Sondaj

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 10:49

   

Justitia, vinovata pentru ratarea aderarii la Schengen - Sondaj
Cei mai multi cititori ai Ziare.com care au votat la sondajul referitor la vinovatii pentru faptul ca Romania nu a fost admisa in Spatiul Schengen nici cu ocazia Consiliului JAI din 22 septembrie considera ca justitia din tara noastra poarta cea mai mare responsabilitate.

1.360 de cititori, adica 33,81%, au indicat justitia ca fiind principala vinovata pentru faptul ca Olanda si Finlanda au decis sa se opuna aderarii Romaniei la Schengen.

Cine e de vina pentru esecul Schengen - sondaj Ziare.com

Al doilea pe lista vinovatilor e considerat Traian Basescu, pe care l-au indicat 1.015 persoane, reprezentand 25,24% din numarul votantilor la acest sondaj.

Pozitia a treia in acest top e ocupata de Guvernul Romaniei, votat de 516 oameni, adica 12,83%. Romanii din UE ocupa locul al treilea, adunand 10,96% din total, echivalentul a 441 de voturi.

Olanda si Finlanda, statele care ne-au blocat aderarea, au fost alese de doar 379 de persoane, 9,43% din total.

Ministrii Teodor Baconschi, de la Externe, si Traian Igas de la Interne, au fost considerati vinovati de doar 4,23%, respectiv 2,21%, adica 170 dintre votanti primul si 89 cel de-al doilea.

52 de persoane, reprezentand 1,29% din total, au ales raspunsul "Nu stiu".

Sondajul a fost realizat in perioada 23 - 30 septembrie si la el au participat 2798 cititori Ziare.com.

Olanda si Finlanda nu ne-au vrut

Consiliul Justitie si Afaceri Interne al Uniunii Europene a respins aderarea, chiar si partiala, a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, dupa ce Olanda si Finlanda au anuntat ca se opun prin dreptul lor de veto, iar sedinta s-a suspendat fara vreo concluzie.

Decizia a starnit o controversa intre liderii de la Bucuresti si cei care conduc Olanda si Finlanda referitoare la cine e vinovat pentru aceasta decizie, iar presa interna si internationala a scris chiar si de un "razboi al florilor" intre tara noastra si Olanda.

Pe de o parte, oficialii din cele doua tari care nu ne-au dorit in Schengen si-au motivat opozitia prin faptul ca, desi indeplinesc criteriile tehnice, Romania si Bulgaria nu pot asigura protectia granitelor comunitare, in primul rand din cauza coruptiei.

Pe de alta parte, politicienii de la Bucuresti, atat de la Putere, cat si din Opozitie, considera respingerea aderarii un abuz prin care se incalca Tratatul de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Unii dintre ei au evocat chiar si ipoteza chemarii Olandei in fata Curtii Europene de Justitie, pentru incalcarea acquis-ului comunitar.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2125 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
38 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce Romanie este aceea care este condusa de un

terorist international ,de o t.a.r.f.a woodrista ,de contrabandisti si asasini de bebelusi;lasa vrajeala,nu justita este de vina ci cei care o batjocoresc ,inclusiv tu,m securist -penal-ghighi.Pana cand basescu ,udrea,boc si tot asasinii PDL nu sunt inlaturati de la putere Romania ramane izolata international,

 

 

ghighi face proces de intentie justitiei ,se teme

de justa judecata care va veni curand ,sau are cazier sau dosare de coruptie inca musamalizate.

 

 

ghighi este securistul cu cenzura pe acest forum,

desi este un incult si un individ de o mediocritate absoluta se tot da mare si atre pe acest forum,el da verdicte ,el acuza ,el desfiinteaza ,el pune pumnu. in gura tuturor si mai este si punctat maxim,mediocrii si impostorii sunt de valoare!.

 

 

Bineinteles ca oamenii

Sunt cei care pun in practica legile. Numai ca pentru parlamentari care fac legile si judecatori care dau hotaririle judecatoresti scrie in Biblie ceva la Isaia cap 10 pct1,2 si 3. Si ar face foatrte bina sa citeasca si sa mediteze ce scrie acolo sa nu-i ajunga acel vai. O zi buna !

 

 

concluzii,PDL si Basescu traian se tem de o judeca

de aceea dau vina pejustitie in totalitatea ei,aceasta dovedeste ca ei sunt vinovati de neadmiterea tarii in spatiul Shangen,doar criminalii si hotii acuza justitia in totalitatea ei si o vor distrusa.

 

 

Am recunoscut asta de la inceput

O legislatie de calitate nu este suficienta dar e absolut necesara. Pentru ca legea trebuie sa fie temelia statului de drept. O seara buna !

 

 

ghighi,eu am raspuns la titlul articolului,daca

tot esti "endignat"tovaraseste inseamna ca securistii PDL-isti ai lui basesuc traian nu mai au liniste,si cand dorm viseaza catusele de la mainile lor pline de sange romanesc.

 

 

nu prea

Nu prea am inteles, despre ce minciuna este vorba.

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor