Fostul ministru al Sanatatii Florian Bodog, urmarit penal de DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 16:08

   

Fostul ministru al Sanatatii Florian Bodog, urmarit penal de DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie
Fostul ministru PSD al Sanatatii Florian Bodog este urmarit penal de DNA in dosarul in care este suspectat de mai multe infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Bodog Florian Dorel, senator in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (12 acte materiale), fals intelectual, in forma continuata (12 acte materiale), si fals in inscrisuri sub semnatura privata (trei infractiuni).

"In calitate de ministru al Sanatatii, suspectul Bodog Florian Dorel ar actionat in mod direct pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contract; totodata, deoarece aceasta nu era prezenta fizic la locul de munca, demnitarul ar fi semnat in locul persoanei respective o serie de acte", arata DNA, intr-un comunicat de presa transmis marti.

Concret, in perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, desi stia ca persoana angajata in functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu si nu a prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului, Bodog ar fi atestat in mod nereal prezenta acesteia la locul de munca prin semnarea foilor colective de prezenta si nu ar fi luat masuri pentru sanctionarea disciplinara. Astfel, consiliera ministrului de la acea data ar fi obtinut drepturi salariale care nu i se cuveneau in cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

In acelasi context, in perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnaturile persoanei respective pe doua contracte individuale de munca si pe o declaratie pe proprie raspundere, demersuri menite a produce consecinte juridice.

In 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similara a DNA de incuviintare de incepere a urmaririi penale a demnitarului.

"Ulterior, au rezultat date si indicii rezonabile privind savarsirea, de catre fostul ministru, si a altor infractiuni, respectiv trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, precum si a unui alt act material care intra in continutul constitutiv al infractiunii de abuz in serviciu", adauga DNA.

Conform sursei citate, lui Bodog i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In 8aprilie, DNA a solicitat avizul Senatului pentru urmarirea penala a fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, fiind a doua oara cand o astfel de solicitare il vizeaza pe acesta.

In 21 aprilie, plenul Senatului a avizat solicitarea DNA in acest sens, fiind inregistrate 98 de voturi "pentru", 24 de voturi "impotriva" si o abtinere.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2010 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
Nu exista ciocoi al ciumei rosii care sa nu fie infractor !!!
Difera doar cei prinsi de cei inca neprinsi, sau si mai rau, de cei prinsi, dar albiti de "magistratii" mituiti cu salarii nesimtite si cu pensii si mai nesimtite !!!
Cu complicitatea imitatiilor nereusite de "magistrati", o alta infractoare a ciumei rosii ce a parazitat si furat Romania din postura de ministru al sanatatii, cioara pintea, se afla in libertate !!!
Sa ne amintim si cine era mnistru pesedist al sanatatii pe vremea dramei de la Colectiv ce a dus la demiterea mincinosului mincinosilor, albanezul de gorj, pesedistul Puie Monta.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor