Cum se face anchetă la IPJ Caraș-Severin în cazul adjunctului care și-a amenințat subordonații. ”Unde s-a făcut înregistrarea și cum a ajuns în presă” VIDEO

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 03:00
6922 citiri
Cum se face anchetă la IPJ Caraș-Severin în cazul adjunctului care și-a amenințat subordonații. ”Unde s-a făcut înregistrarea și cum a ajuns în presă” VIDEO
Polițiștii opresc mașinile în trafic FOTO: Arhivă Facebook/Poliția Română

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că s-au dispus verificări în cazul scandalului de la IPJ Caraș-Severin unde un șef a fost înregistrat amenințându-și subordonații.

Se pare că cea mai mare problemă pentru cei de la București este unde s-a realizat înregistrarea și cum a ajuns ea la sindicatul polițiștilor.

Ce verifică Corpul de Control

”A ajuns o echipă de la Control Intern al cărei singur scop este să identifice unde s-a realizat înregistrarea audio și cum a ajuns la sindicat”, a explicat Cosmin Andreica, șeful Sindicatului Europol.

Referitor la influența politică asupra poliției, sindicalistul a spus că tindă să creadă astfel de practici pentru că altfel ar fi reacționat conducerile formațiunilor politice de acolo.

”Ideea este în felul următor: nu există reacții din partea principalilor lideri politici la nivel județean. Ceea ce mă îndeamnă să cred că fiecare își satisface nevoile prin intermediul poliției. Poliția nu este numai a unui partid pentru că altfel ar fi apărut reacții. Puteam să-l auzim pe domnul Vela că nu este normal ce se întâmplă, că adjunctul merge la evenimente PSD. Dar am auzit că merge și la evenimente PNL. Este ”apreciat” de toată lumea. Mă face să cred că există o toleranță din partea tuturor pe astfel de chestii”, a explicat Cosmin Andreica.

IGPR a reacționat după ce presa centrală a preluat informația de pe site-ul sindicatului.

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind declarațiile adjunctului inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis marți, 20 septembrie, IGPR, după ce sindicatul Europol a făcut publică înregistrarea cu adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin care îi ”dojenea pe subordonați”.

”De pe 17 te mut la Reșița. Două luni de zile fără acord. Și mă urc pe tine. Și în două luni de zile te gândești. Azi tot așa (polițiștii au amendat pe cine nu trebuie n.r. sindicatul Europol). Vă mut pe toți de acolo. Pe toți vă mut! Și mă țin o lună de zile de voi și vă fac ce trebuie, după statutul polițistului, să vedeți că nu sunteți artiști, că nu sunteți șmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări ești șmecher? Nu!

Îți arăt eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Ești numai într-o direcție, nu în 10 direcții. Ești așa..când vrei..numai pe licențe, numai pe licențe. Sau în altă zi, numai pe lemne, numai pe lemne...”, ar fi spus comisarul șef Coman Aurel adjunctul IPJ Caraș-Severin, conform înregistrării publicate de Sindicatul Europol.

Șeful SAS de la Caraș-Severin, transferat la Timișoara după scandalul de anul trecut

Acesta nu este singurul caz în care un șef își hărțuiește subalternii. În toamna anului trecut, șeful SAS, tot din Caraș Severin, a fost înregistrat când își amenința subordonații. Ce a pățit? Nimic. I s-a aprobat transferul la Timișoara pe un post similar. Acolo însă nu se plânge nimeni de el. Se pare că și-ar fi schimbat comportamentul.

Cum își amenință șefii din poliție subalternii: ”Te mut, mă. Două luni te deleg la cucuieții din deal. Ne mai întâlnim noi în 15 ani” AUDIO EXCLUSIV

S-a clasat dosarul.

”A fost acea înregistrare audio, au mai ieșit și alte înregistrări, în care îi amenința, îi intimida pe polițiști. S-au făcut verificări, dar...

Noi când am trimis adresa, cei de la IPJ Caraș Severin au comunicat IGPR că din cauza lipsei probității profesionale a polițiștilor care reclamă comportamentele șeful Serviciului de Acțiuni Speciale apreciem că nu se impune luarea unor măsuri legale în condițiile în care acesta este comportamentul manifestat din totdeauna de către acest șef la nivelul structurii.

De aici reținem două aspecte:

1. Polițiștii care au reclamat acea situație să fi avut o probitate profesională, dar nu știu de care – este ca în cazul în care o prostituată, de exemplu, nu poate reclama un viol pentru că este prostituată și atunci nu are probitatea morală să sesizeze un viol pentru că dacă ea practică prostituția este de la sine înțeles că se expune și unor astfel de riscuri.

2. Acesta este comportamentul șefului și trebuie tratat ca atare, acesta este temperamentul lui, iar restul de 20-30 de colegi trebuie să se muleze și să accepte acest comportament”, a spus Cosmin Andreica.

Sindicaliștii au cerut Corpului de Control să ia măsuri.

”La vreo două luni, noi am trimis o adresă și la Corpul de Control al ministrului, dar încă nu am primit răspuns la aceasta pentru că reclamam că IGPR, cu toate că a luat cunoștință despre acea faptă și despre faptul că nu s-au aplicat sancțiuni asupra șefului SAS de acolo, pentru că acestea trebuiau aplicate de către inspectorul șef de acolo.

Chiar dacă timpul ne-a demonstrat că acolo este o castă a șefilor care se încurajau reciproc să aibă astfel de comportamente ca să țină din scurt personalul.

În cele din urmă, ca să-l scoată din prim-plan pe șeful SAS din Caraș i-au aprobat mutarea ca șef Serviciu Acțiuni Speciale Timiș unde înțeleg că nu mai are astfel de comportamente”, a mai spus șeful sindicatului Europol.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#politisti amenintati sefi, #IPJ Caras severin, #ancheta corpul de control politie, #sefi politie ameintari , #politie