Spania: Șase morți, inclusiv doi membri ai Gărzii Civile, după ce un tir a lovit un baraj al poliției FOTO/VIDEO

Marti, 19 Martie 2024, ora 13:55
2510 citiri
Spania: Șase morți, inclusiv doi membri ai Gărzii Civile, după ce un tir a lovit un baraj al poliției FOTO/VIDEO
Baraj al poliției lovit de un tir, în Spania Foto: X/Más q Guardia Civil

Guvernul regional al Andaluziei anunță că șase persoane - inclusiv doi membri ai Gărzii Civile - au fost ucise marţi dimineaţa, 19 martie, în apropiere de Sevilla, în sudul Spaniei, unde un tir a intrat într-un baraj al poliţiei, relatează AFP.

Alţi trei membri ai Gărzii Civile au fost răniţi şi spitalizaţi după această dramă, care a avut loc la ora locală 4.30 (5.30, ora României), pe un tronson al unei autrostrăzi, în apropiere de oraşul Los Palacios, precizează într-un comunicat Guvernul regional.

Presa spaniolă scrie că membrii Gărzii Civile efectuau un control rutier de rutină în cadrul luptei împotriva traficului de droguri atunci când au fost loviţi de TIR.

Şoferul, care a fost plasat în arest preventiv, a fost testat negativ în privinţa consumului de droguri şi alcool, potrivit presei.

„(Sunt) foarte întristat de acest tragic accident rutier”, scrie pe X preşedintele regiunii Andaluzia Juanma Moreno.

Premierul spaniol Pedro Sánchez îşi exprimă, într-un mesaj postat pe X, „toată afecţiunea şi solidaritatea faţă de familiile persoanelor decedate” şi le transmite „însănătoşire grabnică persoanelor rănite”.

Acest accident are loc la o lună după moartea altor membri ai Gărzii Civile, a căror ambarcaţiune a fost lovită de, aparent în mod voit, de o vedetă aparţinând unor traficanţi de droguri, în timpul unei urmăriri, în portul Barbate (sud-vest), tot în Andaluzia.

Golful Cadiz este teatrul unor confiscări de droguri de către agenţi ai Vamei spaniole şi Gărzii Civile.

Spania este una dintre principalele rute de import de droguri în Uniunea Europeană (UE), iar regiunea Andaluzia, din cauza apropierii acesteia de Maroc, în producţia de răşină de canabis, este una dintre porţile de intrare a drogurilor pe teritoriul spaniol.

Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
#politisti morti raniti, #Spania, #accident TIR, #baraj politie, #control, #antidrog, #sevilla, #Garda Civila , #Spania