Victor Ponta, atac la bugetari: „Mai angajăm încă 100 de pile și încă 100 de pile și încă 100 de cunoștințe. Fac hârtii și nimic mai mult”

Luni, 17 Iulie 2023, ora 08:21
3566 citiri
Victor Ponta, atac la bugetari: „Mai angajăm încă 100 de pile și încă 100 de pile și încă 100 de cunoștințe. Fac hârtii și nimic mai mult”
Victor Ponta a declansat un atac virulent la bugetari FOTO facebook

Victor Ponta, fost premier al României și lider al PSD, a declanșat un atac virulent la adresa instituțiilor statului, pe care mult timp le-a coordonat.

Ponta a luat atitudine în scandalul azilelor de bătrâni și a dezvăluit că statul e plin de instituții, unde sunt angajați pile și cunoștințe care nu fac nimic.

„Oricine fură bani de la copii, de la bătrâni după părerea mea este o bestie. Sper ca procurorii să aibă probe foarte clare că s-au furat bani, astfel încât judecătorii să îi condamne pe cei vinovați. Dar dincolo de asta, România are acest obicei, iese un tărăboi, un scandal, de obicei tăiem un cap, două, trei și după nu se mai întâmplă nimic. Sistemul nostru este total greșit. Eu nu cred că doar la Voluntari este această problemă. Problema României este că noi avem 1000 de instituții. Eu m-am apucat să îi număr pe cei pe care vrea să îi dea afară și pe bună dreptate domnul Ciolacu, de la direcția județeană, națională, ăla, ăla. Noi cred că avem 100 de angajați pentru un bătrân, deci 99% din bani îi cheltuim pentru angajați, care toți sunt, sigur, pile puse de PSD, PNL, UDMR cine o mai fi. Deci noi banii pentru bătrâni sau copii îi cheltuim pentru angajați.

Sistemul este total greșit. Noi de 10 ani doar facem noi instituții, oameni care fac hârti. Eu nu am reușit până la urmă să înțeleg cine e de vină. Da, am înțeles doamna Firea și domnul Budăi au avut o răspundere politică, dar cine e de vină? Nu știu ce treabă are ministerul. Eu vreau să spun că dintre toate autoritățile toată lumea face hârtii.

De mâine aș vrea să se vorbească de acest subiect. Câți angajați avem noi în România care se ocupă de bătrâni? Că avem la primărie, avem la județ, avem la agenții, avem la ministere. Dintre ăia e vreunul de care răspunde de bătrâni? Nu răspunde nimeni. Toată lumea zice: „domne eu am făcut o hârtie”. Și ce ai făcut mai departe? „Nimic. Am plecat acasă sau am plecat în vacanță.”. Statul român oferă hârtii și angajează oameni pe un singur criteriu: directorul e pus de PNL, directorul adujunct e pus pe PSD, celălalt este pus de UDMR, ală e pus de primar, altul e pus de senator.

Mie mi se pare că sistemul este ca un corp anchilozat în care tot punem. Mai angajăm încă 100 de pile și încă 100 de pile și încă 100 de cunoștințe. Și când se întâmplă o nenorocire constați că în România sunt cel puțin 100 de funcționari care toți au salarii și toți fac hârti. Nu verifică nimeni. Mie mi se pare incredibil că de 6 luni de zile nu a zis nimeni nimic. Toată lumea face hârtii și nimeni nu face nimic altceva”, a declarat Victor Ponta în exclusivitate pentru România TV.

Iranul are nevoie de „o săptămână“ pentru a construi o armă nucleară, susține un oficial
Iranul are nevoie de „o săptămână“ pentru a construi o armă nucleară, susține un oficial
Un deputat iranian a avertizat că Teheranul ar putea fabrica o armă nucleară în câteva zile, sporind astfel îngrijorările legate de consecințele escaladării tensiunilor din Orientul...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#Ponta, #atac, #bugetari, #virulent, #hartii, #angajati , #stiri sociale