Cel puțin 11 morți, 27 dispăruți și este 52.000 de evacuați în urma potopului ce durează deja de patru zile în capitala Chinei VIDEO

Marti, 01 August 2023, ora 08:21
2091 citiri
Cel puțin 11 morți, 27 dispăruți și este 52.000 de evacuați în urma potopului ce durează deja de patru zile în capitala Chinei VIDEO
Mașini aproape acoperite de apă în Beijing FOTO / Twitter KulpaC

Ploaia necruţătoare a căzut pentru a patra zi la Beijing şi în oraşele din apropiere, marţi, după ce un taifun a adus în nordul Chinei precipitaţii neîntrerupte şi inundaţii pe scară largă, transmite Reuters.

Potrivit AFP, cel puţin 11 persoane au murit şi 27 sunt date dispărute în urma ploilor abundente care au lovit Beijingul.

"Precipitaţiile abundente au ucis cel puţin 11 persoane, 27 sunt date dispărute", a anunţat televiziunea de stat CCTV, citată de AFP.

Începând de luni seară, capitala Chinei a izolat peste 100 de drumuri de munte şi a evacuat peste 52.000 de persoane din casele lor.

Doksuri, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit China în ultimii ani, a slăbit pe măsură ce se deplasa spre interior, dar autorităţile au avertizat că riscurile unor noi inundaţii şi alte dezastre geologice rămân.

Furtuni localizate şi vânturi puternice au fost prognozate pentru Beijing marţi, precum şi pentru oraşul vecin Tianjin şi provincia Hebei, a anunţat televiziunea de stat CCTV.

Mai multe linii de metrou din capitală, inclusiv trenurile din suburbiile vestice, au fost suspendate marţi. Districtul Mentougou din vestul Beijingului a înregistrat pagube dramatice cu o zi înainte, după ce ploile torenţiale au transformat drumurile în râuri, antrenând maşini.

Beijingul a înregistrat o medie de 260 mililitri de precipitaţii, de sâmbătă până la începutul zilei de luni, rezervorul Changping Wangjiayuan înregistrând cea mai mare valoare, de 738,3 mm (29 inci).

Guvernul oraşului a declarat că precipitaţiile din ultimele zile au depăşit recordurile înregistrate în urma unei furtuni puternice de acum 11 ani. În iulie 2012, Beijingul a fost lovit de cea mai puternică furtună de la fondarea Chinei moderne, oraşul primind 190,3 mm de ploaie într-o singură zi, afectând peste 1,6 milioane de persoane.

La sud de Beijing, în provincia Hebei, precipitaţiile înregistrate de sâmbătă până luni la o staţie meteorologică locală au depăşit cantitatea înregistrată în mod normal pe parcursul unei jumătăţi de an, cu precipitaţii de 1.003 mm pentru cele trei zile. Precipitaţiile în judeţul în care se află staţia sunt în medie de 605 mm pe an.

Autorităţile din Hebei au deschis zone de stocare şi de deviere a apelor pentru a gestiona riscurile de inundaţii în bazinul râului Hai, unde cinci râuri converg într-o regiune aproape de mărimea Marii Britanii.

Doksuri a măturat coasta Fujian săptămâna trecută, provocând un prejudiciu economic direct de 2,06 miliarde de dolari în provincia sud-estică şi afectând aproape 2,7 milioane de persoane, cu aproape 562.000 de persoane evacuate din case şi peste 18.000 de case distruse, potrivit presei de stat.

"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni...
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
#potop, #inundatii China, #China, #evacuati, #disparuti , #China