Predoiu: Ciolos a fost ales din septembrie pentru functia de comisar

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 19:44
1428 citiri
Predoiu: Ciolos a fost ales din septembrie pentru functia de comisar

Ministrul interimar de Externe Catalin Predoiu a declarat luni ca premierul a aprobat inca din 4 septembrie un memorandum in care se specifica faptul ca Dacian Ciolos este candidatul Romaniei pentru postul de comisar.

"Strategia noastra este stabilita inca din 4 septembrie 2009 cand Guvernul, de fapt primul-ministru, a aprobat un memorandum in ceea ce priveste strategia pe care o vom urma in problema comisarului", a spus seful diplomatiei romane, in cadrul audierilor din cadrul comisiilor de politica externa din Parlament

Ministrul interimar Catalin Predoiu a citat din memorandumul respectiv in care se preciza ca "a fost desemnat direct Dacian Ciolos, in urma consultarilor la nivel politic care au avut loc in coalitia de guvernamant", drept candidatul Romaniei pentru functia de comisar european.

Predoiu a asigurat ca in urma acestei strategii si a acestei candidaturi au fost propuse mai multe linii de actiune, care au fost urmate de MAE si care au constat in continuarea contactelor politico-diplomatice la toate nivelurile.

Duvaz sustine ca nu fusese stabilit numele candidatului

Bogdan Niculescu Duvaz, purtatorul de cuvant al PSD, l-a contrazis pe ministrul interimar de Externe, spunand ca nominalizarea lui Dacian Ciolos drept candidat la postul de comisar este "un act de fortare", intrucat in fosta Coalitie nu s-au stabilit un nume.

"Nominalizarea de catre premier a lui Dacian Ciolos este un act de fortare, intrucat nu a existat o decizie in Coalitie. S-a discutat, e adevarat, dar nu s-a stabilit in coalitie, pe vremea aceea, un comisar european, un nume.

Nici n-ar fi fost normal pentru ca, de fapt, trebuia sa transmitem cateva nume si cateva capacitati cu expertiza respectiva care sa poata sa ocupe acest post", a spus Duvaz, dupa ce ministrul declarase ca Guvernul stabilise inca din 4 septembrie ca Dacian Ciolos sa fie candidatul Romaniei.

Ministrul interimar Catalin Predoiu a fost convocat luni in fata comisiilor reunite de politica externa ale Senatului si Parlamentului pentru a vorbi despre prioritatile de politica externa ale Romaniei din urmatoarea perioada, despre negocierile privind comisarul european si despre organizarea alegerilor prezidentiale in strainatate.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Catalin Predoiu desemnare Ciolos, #Ciolos propus comisar european , #stiri Catalin Predoiu