Vezi regulile de eticheta ale unei nunti regale la Palatul Buckingham

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 11:17
7487 citiri
Vezi regulile de eticheta ale unei nunti regale la Palatul Buckingham

Intrucat eticheta este riguroasa la Buckingham Palace, cei 1.900 invitati care vor lua parte la nunta printului William cu Kate Middleton au primit un ghid cu 22 pagini, cuprinzand regulile stricte ce trebuie respectate la ceremonia solemna din 29 aprilie.

Publicand extrase din ghid, Le Figaro arata ca nu sunt omise nici cele mai mici detalii, astfel incat comportamentul fiecarui invitat in parte sa faca aceeasi impresie excelenta la palat.

Ghidul este conceput astfel incat sa poata fi folosit chiar si de cine n-ar avea idee despre comportarea in inalta societate, dar in acelasi timp sa fie util pentru cerintele unor persoane cu cele mai elevate maniere.

Unele prevederi sunt elementare: "participantii sunt rugati sa se prezinte cu douazeci de minute inainte de ora inceperii ceremoniei", sau "membrii activi ai armatei se vor rezenta in uniforma reglementara".

Se mai mentioneaza: "Invitatii vor marca intrarea si iesirea reginei in abatia Westminster printr-o reverenta. Nu trebuie exagerata, trebuie numai respectata regula" sau "barbatii vor purta costum si palarie cilindrica".

Privind comportarea la masa, ghidul prevede ca dintre tacamurile asezate la marginea farfuriei se va prelua totdeauna cel aflat in exterior.

Aceeasi regula este valabila si la pahare. Un pahar de sampania se tine totdeauna de piciorul acestuia si niciodata de cupa.

O ceasca de ceai se tine numai de toarta, apucata intre degetul mare si cel aratator. In nici un caz, ceasca nu se ia cu farfurioara cu tot.

Cu privire la comportarea fata de membrii familiei regale, ghidul atrage atentia ca, daca s-ar intampla ca insasi regina sa se apropie de un invitat, ar fi de neiertat pentru acesta sa incerce un gest, intinzand mana sau bratul spre dansa.

Numai regina poate sa ofere cuiva bratul sau, daca socoate de cuviinta. Ghidul adauga in continuare ca orice alt mod de contact direct este total inadmisibil.

Le Figaro, referindu-se tot la reguli, mai precizeaza ca recomandarile nu sunt concepute numai pentru invitati; o lista speciala cu recomandari a fost distribuita si personalului.

Lista atrage atentia celor care servesc, majordomilor si altor angajati. ca le este strict interzis s-o priveasca in ochi pe Kate Middleton, pe regina sau pe orice alt membru al familiei regale. "Angajatii trebuie sa ia pozitie cu capul aplecat si sa pastreze maximum de discretie".

Pe scurt, regulile nu cer imposibilul, dar respectarea etichetei este lege la curte.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#nunta eticheta regala, #reguli nunta Marea Britanie rege, #nunta William Kate , #nunta