Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când încep să scadă temperaturile

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 13:28
4770 citiri
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când încep să scadă temperaturile
Zonă în care plouă FOTO Pixabay

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru intervalul 18 septembrie - 1 octombrie. Temperaturile vor fi în scădere în a doua săptămâna prognozată în majoritatea zonelor țării, potrivit estimărilor.

Vremea în Banat

În prima săptămână de prognoză valorile termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la cealaltă si se vor situa în general peste normele caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor între 26 și 28 de grade și ale minimelor între 4 și 16 grade. În 24 și 25 septembrie se estimează o răcire, apoi chiar dacă se va mai încălzi ușor, vremea se va menține relativ normală din punct de vedere termic, cu maxime de 24...26 de grade și minime de 10...12 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 19, 20 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Prognoza meteo în Crișana

Valorile termice diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului, astfel că mediile acestora vor fi cele mai coborâte, respectiv de 26 de grade, în 19, 20, 24, 25, 30 septembrie și 01 octombrie, iar în rest se vor situa între 27 și 29 de grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal perioadei. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 14 grade în prima săptămână de prognoză, apoi vor scădea treptat până la 10 grade mediat regional. Sunt prognozate ploi în perioada 18 – 21 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Când plouă în Transilvania

În prima săptămână de prognoză valorile termice diurne vor crește de la 24 la 28 de grade mediat regional, dar din 24 septembrie vremea va intra într-un proces treptat de răcire, astfel încât maximele vor ajunge la medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 8...10 grade, doar în 20, 21, 24 și 25 septembrie vor urca la medii de 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19 și 20 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.

Temperaturile anunțate în Maramureș

În prima săptămână de prognoză vremea va fi în general caldă, cu medii ale maximelor de 24...28 de grade, cele mai scăzute estimate pentru 19 septembrie, iar ale minimelor de 12...14 grade. În 24 septembrie se va răci semnificativ, un proces care de altfel va continua ușor până spre finalul intervalului, astfel încât valorile diurne vor fi de la 26 spre 22 de grade, iar cele nocturne de la 14 spre 10 grade, mediate regional. Sunt prognozate ploi în perioada 18 – 21 septembrie și din nou în 24 și 25 septembrie.

Prognoza meteo pentru Moldova

Vremea va fi caldă și în general frumoasă în prima săptămână de prognoză, cu valori termice ce nu vor varia semnificativ de la o zi la cealaltă, astfel încât mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade, iar ale minimelor între 12 și 14 grade. În a doua săptămână se va răci ușor dar continuu, până la valori mediate regional ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor de 10 grade. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută pe aproape tot intervalul de prognoză.

Vremea în Dobrogea

Vremea va fi în general frumoasă pe tot intervalul de prognoză, iar valorile termice mai ridicate decât în mod normal până în data de 25 septembrie, apoi vor scădea ușor și se vor apropia de cele caracteristice perioadei. Astfel, maximele vor avea medii între 24 și 28 de grade, cu cele mai ridicate în 23 și 24 septembrie, iar minimele între 14 și 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi scăzută pe aproape tot parcursul intervalului.

Temperaturile anunțate în Muntenia

Vremea se va încălzi treptat până în data de 24 septembrie, astfel încât regimul termic diurn va varia de la valori mediate regional de 26 până spre 30 de grade, iar cel nocturn de la 12 la 16 grade. După această dată se va răci ușor, maximele vor scădea la medii de 25 de grade, iar minimele la 12 grade . Probabilitatea de apariție a averselor va fi scăzută în cea mai mare parte a intervalului.

Când plouă în Oltenia

În perioada 18 – 23 septembrie vremea va fi în mare parte a regiunii ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu medii ale maximelor ce vor crește de la 24 spre 28 de grade și ale minimelor oscilante între 12 și 16 grade. A doua săptămână de prognoză va aduce o ușoară răcorire, astfel încât media valorilor maxime va coborî spre 24 de grade, iar a minimelor spre 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19 și 20 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.

Prognoza meteo pentru la munte

Valorile termice vor avea variații pe parcursul intervalului, astfel că, în prima săptămână vor crește treptat, iar în următoarea vor avea tendința de scădere ușoară dar continuă. În aceste condiții, temperaturile maxime vor avea medii între 14 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în 23 septembrie, iar cele minime între 6 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori la finalul perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 18 – 22 septembrie și din nou în 25 și 26 septembrie.

Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Se face tot mai frig, plouă și suflă vântul. Zonele unde vremea pune cele mai mari probleme
Vremea se va răci luni, 22 aprilie. În cea mai mare parte a țării, valorile de temperatură se vor situa sub normele perioadei, anunță meteorologii. Va ploua în Maramureș și...
#prognoza meteo doua saptamani, #temperaturi, #scadere, #ploaie , #prognoza meteo