"Temperaturile devin preponderent negative". Cum va fi vremea în zilele următoare

Miercuri, 22 Noiembrie 2023, ora 09:58
2230 citiri
"Temperaturile devin preponderent negative". Cum va fi vremea în zilele următoare
Zonă în care plouă FOTO Pixabay

Vremea se răcește în România, iar meteorologii anunță frig, ploi și ninsori.

Miercuri dimineață. 22 noiembrie, cerul este noros în majoritatea regiunilor și plouă slab - local în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea și izolat în sud-vestul Transilvaniei. Ninge în Carpații Meridionali. Vântul suflă slab și moderat.

Astăzi, valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în sud-vest, sud și est și local în centru și vest, iar în Banat și Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15 l/mp.

Vremea la munte

La munte, precum și în zona deluroasă din Moldova, vor fi precipitații mixte. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade.

Vremea în București

Miercuri dimineață, cerul este noros și în unele cartiere plouă, vântul suflă slab.

Vremea va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult noros și va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade.

Vremea joi și vineri

Joi, temperaturile vor fi asemănătoare cu cele de miercuri.

Vineri vremea se încălzește ușor, apoi, weekend-ul vine cu temperaturi mai scăzute, în general între 6 și 10...11 grade.

La sfârșit de săptămână și la începutul săptămânii următoare temperaturile minime ar putea să devină preponderent negative.

Precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, la munte mixte, la altitudini mai mari, fulguieli.

În zilele următoare vor continua ploile, trecător vor apărea cam prin toate regiunile, dar probabilitatea mai mare este prin vest, nord și centru. Acestea vor fi slabe cantitativ, a explicat meteorologul Meda Andrei la Antena 3 CNN.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
#prognoza meteo, #temperaturi scazute, #frig, #precipitatii , #prognoza meteo