Peste 100 de grefieri protestează în faţa Curţii de Apel Constanţa: ”Muncim pe datorie, ruşine să vă fie/ Justiție pe datorie”

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 11:49
1969 citiri
Peste 100 de grefieri protestează în faţa Curţii de Apel Constanţa: ”Muncim pe datorie, ruşine să vă fie/ Justiție pe datorie”
Protest la Curtea de Apel Constanța FOTO News.ro

Aproximativ 100 de grefieri protestează în faţa Curţii de Apel Constanţa, pentru neplata salariilor şi nepunerea în plată a hotărârilor judecătoreşti.

Aproximativ 100 de grefieri s-au adunat vineri, în faţa Curţii de Apel Constanţa, pentru a protesta faţă de neplata salariilor şi nepunerea în plată a hotărârilor judecătoreşti.

Ei au mai multe pancarte pe care scrie: “Muncim pe datorie, ruşine să vă fie”, “Justiţie pe datorie”, “Vrem salarii legale”.

“Întreg colectivul grefierilor de la nivelul Curţii de Apel Constanţa protestează pentru neplata salariilor şi nepunerea în plată a hotărărilor judecătoreşti. Este vorba despre o corecţie salarială. Solicităm punerea în plată a salariilor pe care ar fi trebuit să le avem la 31 decembrie 2017. Odată cu intrarea în vigoare a legii unice de salarizare la 1 ianuarie 2018, salariile noastre au fost efectiv plafonate, îngheţate şi nu am primit nicio creştere salarială. De la emiterea actelor administrative, la începutul anului, Ministerul Finanţelor nu a asigurat fondurile necesare pentru punerea în plată a salarilor. Principalul responsabil pentru neplata salarilor, astfel cum ni s-a comunicat de către liderul nostru de sindicat Cătălin Trăistaru a fost Ministerul Finanţelor Publice, ordonatorii principari şi secundari de credite, îndeplinind toate obligaţiile legale pe care le aveau pentru punerea în plată a drepturilor salariale”, a declarat Cristina Borţoi, grefier.

Ea a precizat că un protest similar a avut loc săptămâna trecută în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

“Acest fapt, neplata salariilor, a generat săptămâna trecută un protest în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ce este ordonator principal de credite. În urma protestului, prin intermediul preşedintelui BNS, s-a avut o întrevedere la Ministerul Finanţelor Publice, la care a participat un secretar de stat din cadrul Ministerului Justiţiei, doi lideri sindicali, preşedintele Blocului Naţional sindical şi preşedintele sindicatului reprezentativ la nivelul grefierilor, domnul Cătălin Trăistaru şi preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. S-a comunicat că nu sunt bani pentru plata salariilor corectate şi nu sunt fonduri pentru plata tranşelor scadente la nivelul anului 2023. Neasigurarea fondurilor pentru plata drepturilor salariare poate fi considerat un atac la independenţa justiţiei. La acest moment nu dorim măriri salariale, noi dorim plata salariilor legale”, a precizat Cristina Borţoi.

Protestul grefierilor este anunţat până la ora 12.30.

O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie de 31 de ani din judeţul Constanţa este cercetată, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa de 13 ani, împotriva voinţei sale, iar aceste fapte au avut loc în ultimii...
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
#protest grefieri, #Curte Apel, #Constanta, #salarii , #proteste