Angajații din sănătate, protest la Ministerul Finanțelor. ”Răbdarea noastră a ajuns la limită” VIDEO

Joi, 18 Ianuarie 2024, ora 11:17
1953 citiri
Angajații din sănătate, protest la Ministerul Finanțelor. ”Răbdarea noastră a ajuns la limită” VIDEO
Angajații din sănătate cer mărirea salariilor și amenință că vor declanșa o grevă generală FOTO / Facebook/Sanitas Constanța

Sindicaliştii Sanitas pichetează, joi, 18 ianuarie, sediul Ministerului Finanţelor pentru a cere o majorare ”cu cel puțin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială”.

Sindicaliştii Sanitas pichetează sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti. Protestul a început la 9:30. Aceștia cer declanșarea grevei generale în întreg sistemul şi reclamă nivelul scăzut al veniturilor.

”Foşti eroi în pandemie, spor mai mic ca-m primărie”, ”Epuizaţi”, ”Nu lăsaţi sănătatea să moară”, se poate citi pe pancartele pe care le poartă sindicaliştii care au fluiere, vuvuzele, dar şi steaguri.

Protestatarii cer declanşarea grevei generale în sistem, ziua de 18 ianuarie fiind termenul limită stabilit pentru strângerea numărului de semnături necesare pentru un astfel de demers.

”Suntem prezenţi la ministerul responsabil cu gestionarea banului public pentru a cere o majorare cu cel puțin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială! Guvernanţii trebuie să înţeleagă că răbdarea noastră, a angajaţilor din cele două domenii a ajuns la limită. Nu mai acceptăm amânări, explicaţii false sau promisiuni fără acoperire”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia afirmă că acest protest este ”primul pas către grevă generală în cele două sisteme”.

Sindicaliştii anunţă, de asemenea, că nu mai acceptă explicaţia potrivit căreia nu sunt bani la buget: ”Resurse financiare sunt, doar că trebuie corect şi echitabil utilizate”.

”Nu mai acceptăm asigurări de creştere salarială cu trimitere la noua lege a salarizării. Legea trebuia să fie deja în vigoare de la 1 ianuarie a acestui an, însă ea nu este în acest moment nici măcar în stadiul de proiect finalizat”, au mai transmis sindicaliştii.

Sindicaliștii din sport pichetează sediul Ministerului Muncii. Nemulțumirile lor: "25% pentru performanță, 0% pentru ignoranță!"
Sindicaliștii din sport pichetează sediul Ministerului Muncii. Nemulțumirile lor: "25% pentru performanță, 0% pentru ignoranță!"
Sindicatul Național Sport și Tineret a anunțat luni, 22 aprilie, că va picheta marți Ministerul Muncii. Mitingul vine în contextul unui protest care durează deja de o lună, iar...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#proteste sindicate, #protest sanatate, #Sanitas salarii medici, #Sanitas greva, #greva generala, #salarii medici , #sanatate