Vicepresedinte PSD, despre anchetele de coruptie: Parca asistam la o razbunare

Luni, 16 Martie 2015, ora 13:27
4042 citiri
Vicepresedinte PSD, despre anchetele de coruptie: Parca asistam la o razbunare
Foto: Wikipedia/PSD

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita supune ca ii pare foarte rau pentru ministrul demisionar al Finantelor Darius Valcov si ca nu ar trebui ca lupta impotriva coruptiei sa se transforme intr-un pretext pentru a se regla conturile intre principalii actori politici.

"S-a vorbit foarte mult, mai ales in ultimii ani, despre independenta justitiei. A fost chiar o tema de campanie electorala. Toate partidele politice importante din Romania prin reprezentantii lor au spus ca vor garanta independenta justitiei. Aici e foarte putin de vorbit, pentru ca trebuie sa lasam justitia sa-si faca treaba", a spus Gheorghe Nichita, la RFI Romania.

Previziunile unui europarlamentar: PNL si PSD vor fi destabilizate de actiunile anticoruptie

Vicepresedintele PSD declara ca lupta anticoruptie nu trebuie folosita in scopuri politice.

"In campania care tocmai s-a incheiat in toamna anului trecut, cea de la prezidentiale mi-aduc aminte ca unii analisti politici, chiar oameni din mass-media au spus la momentul ala ca DNA a arbitrat cumva lupta politica. Suna foarte urat, suna cumplit.

Eu cred ca lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa se transforme intr-un pretext pentru a se regla conturile intre principalii actori politici. Aceste suspiciuni trebuie inlaturate complet", sustine primarul Iasiului.

Ministrul Finantelor Darius Valcov, urmarit penal pentru spaga de 2 milioane de euro

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Gheorghe Nichita spune ca ii pare "foarte rau" pentru Darius Valcov: " (...) cred cu tarie ca fiecare trebuie sa plateasca pentru ceea ce face. Despre ministrul Valcov mie imi pare foarte rau, pentru ca l-am vazut in special ca ministru ca era foarte competent si foarte bun. Acum el trebuie sa raspunda pentru ceea ce a facut ca primar la Slatina. Nu pot comenta".

Primarul Iasiului spune despre avalansa de anchete de coruptie din ultima perioada ca are impresia ca asista la o razbunare: "Parca asist la o razbunare. Nu pot sa spun a cui, pentru ca nimeni nu poate sa spuna treaba asta astazi, a cui (...). Parca ar fi o razbunare, asa mi se pare mie, parca, ba dintr-o parte, ba din alta".

Citeste mai multe despre Nichita, despre anchetele de coruptie: Parca asistam la o razbunare, pe RFI Romania.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Gheorghe Nichita anticoruptie, #Nichita razbunare anticoruptie, #anticoruptie PSD , #DNA