Senator PD-L banuit ca vrea sa treaca la PSD si nu e lasat

Marti, 08 Martie 2011, ora 15:47
2586 citiri
Senator PD-L banuit ca vrea sa treaca la PSD si nu e lasat
Foto: Gazeta noua

Vicepresedintele PSD Ion Toma a fost suspendat de filiala Olt si risca sa fie exclus miercuri de conducerea partidului pentru ca ar fi incercat sa il opreasca pe senatorul PD-L Mihai Nita sa iasa din partidul sau si sa intre in PSD.

Cel putin asa au declarat surse din randul social-democratilor pentru agentia Mediafax.

Mai mult, aceleasi surse sustin ca Nita ar fi inregistrat convorbirea in care Toma ii spunea ca nu este oportun sa vina in PSD si i-ar fi aratat-o presedintelui PSD, Victor Ponta.

Contactat de Ziare.com, senatorul PD-L Mihai Nita a dezmintit toate informatiile.

"In viata mea nu am inregistrat pe nimeni, nici nu am incercat vreodata cu telefoanele mele sa inregistrez si nici nu am detinut vreodata vreun aparat de inregistrat si i-am urat pe cei care fac asemenea lucruri", a declarat senatorul democrat-liberal.

Intrebat direct daca are de gand sa voteze motiunea de cenzura pe Codul Muncii depusa de Opozitie si sa treaca la PSD, Mihai Nita a dezmintit categoric.

"Nu o sa votez motiunea de cenzura. Am spus de foarte multe ori, eu nu fac ceea ce cred altii ca ar trebui sa fac. Stiu foarte bine de ce am venit aici la Bucuresti, ca sa imi ajut cetatenii din colegiu, si daca as pleca la un partid, as pleca numai daca prin plecarea mea s-ar imbunatati situatia cetatenilor din colegiul meu sau daca ar influenta cu ceva mersul bun al lucrurilor. In niciun caz nu voi vota motiunea", a declarat senatorul Mihai Nita pentru Ziare.com.

Conducerea PSD Slatina a decis joi seara, conform presedintelui organizatiei Marius Oprescu, excluderea din partid a senatorului Ion Toma, hotararea fiind adusa la cunostinta BPJ al PSD Olt in sedinta de vineri si transmisa BPN pentru confirmare.

Senatorul Ion Toma, suspendat din PSD

Motivul oficial invocat de conducerea PSD Olt in sanctionarea lui Toma este ca nu si-ar fi platit cotizatia si nu s-ar fi implicat in activitatea filialei.

"Eu sunt un soldat disciplinat. Imi voi apara cauza la Biroul Permanent de miercuri. Din punctul meu de vedere, organizatia nu imi poate retrage sprijinul politic pentru mandatul de senator, ca nu exista prevedere in statut pentru asta. In al doilea rand, eu sunt vicepresedinte ales de Congres, iar in statut se precizeaza ca excluderea mea se poate realiza doar de forul care m-a ales in aceasta functie", a declarat Toma citat de Mediafax.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#motiune cenzura Codul Muncii, #Ion Toma exclus PSD , #stiri PSD