Putin plănuiește o mișcare majoră în Rusia: Îi va afecta decisiv viitorul

Marti, 11 Iulie 2023, ora 06:04
9179 citiri
Putin plănuiește o mișcare majoră în Rusia: Îi va afecta decisiv viitorul
Putin și-ar putea anunța candidatura la alegerile prezidențiale din Rusia în 2024 FOTO: MSN

De când revolta eșuată a lui Evgheni Prigojin, care a arătat puterea absolută a lui Vladimir Putin zdruncinată și șeful lui Wagner ”ras” de pe fața pământului, președintele rus a fost neobișnuit de extrovertit. Unele surse spun că atitudinea lui socială face parte dintr-un plan, iar în scurt timp el va face o mișcare majoră și își va anunța candidatura pentru alegerile prezidențiale din Rusia, ce vor avea loc în 2024.

Acest lucru i-ar putea afecta decisiv viitorul său în Rusia, unde ar putea rămâne la conducerea Kremlinului până în anul 2030, potrivit MSN.

Surse de la Moscova susțin că Vladimir Putin își va anunța în scurt timp intenția de a candida la președinția Rusiei pentru încă șase ani, în ciuda faptului că acesta își termină în prezent al patrulea mandat la Kremlin în total și al doilea la rând. Dacă mutarea sa va avea succes, el va rămâne liderul celei mai mari țări din lume până la 77 de ani.

Ucraina are o inovație nemaivăzută în lume pe front contra lui Putin: SUA și Occidentul habar nu au de ea VIDEO

Cu toți rivalii politici viabili închiși, exilați sau uciși, stăpânul Kremlinului este probabil să-și mențină conducerea „dezastruoasă”, care a văzut zeci de mii de oameni uciși în războiul „evitabil”, economia Rusiei s-a micșorat și țara sa a devenit cea mai izolată, de la sfârșitul Războiului rece.

Vladimir Putin a fost neobișnuit de activ în ultimele două săptămâni. În urma încercării de rebeliune a Grupului Wagner, care a arătat mii de mercenari mărșăluind spre Moscova și a fost oprită la 200 de km de capitală datorită unui acord negociat de liderul Belarusului, Alexandru Lukașenko, președintele rus a făcut tot ce a putut pentru a arăta că încă mai deține stăpânirea.

Vladimir Putin a fost văzut recent făcând selfie-uri cu mulțimi de fani, sărutând afectuos copii la întâmplare în Daghestan, sudul Rusiei și chiar arătând cuiva în jurul Kremlinului, în cadrul unui tur al biroului său prezidențial.

Căderea lui Putin derutează foștii spioni CIA: Președintele rus face încă un pas greșit și își pierde controlul VIDEO

Deși unii analiști cred că schimbarea atitudinii unui lider „obsedat de carantină” este posibilă numai datorită utilizării dublurilor corporale, tendința este vizibilă - el vrea să fie văzut ca un politician care se poate identifica cu puterea și pe care oamenii îl pot vedea și atinge.

Vladimir Putin a fost președintele Rusiei între 1999 - 2008 și apoi din 2012 încoace. Cei patru ani dintre mandatele sale au fost acoperiți de aliatul său apropiat Dmitri Medvedev, Putin luând rolul premierului.

Mulți cred că a fost doar un truc al Kremlinului pentru a masca faptul că a rămas în controlul țării tot timpul. Legea rusă limitează mandatele prezidențiale la două perioade consecutive de șase ani, dar în baza unei serii de amendamente constituționale adoptate în 2021, Vladimir Putin și-ar putea păstra postul de conducere până în 2036.

Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
#Putin alegeri prezidentiale Rusia, #Putin prezidentiale Rusia, #Putin candidatura, #putin candidatura presedinte , #Razboi Ucraina