Căderea lui Putin derutează foștii spioni CIA: Președintele rus face încă un pas greșit și își pierde controlul VIDEO

Sambata, 08 Iulie 2023, ora 02:42
17742 citiri
Căderea lui Putin derutează foștii spioni CIA: Președintele rus face încă un pas greșit și își pierde controlul VIDEO
Putin este confuz și face pași greșiți, susțin foștii spioni CIA FOTO: Yahoo

Foști spioni CIA susțin că în prezent apare o evoluție șocantă și confuză a lui Vladimir Putin, la mai puțin de două săptămâni de la rebeliunea armată condusă de Evgheni Prigojin împotriva conducerii de la Kremlin. Faptul că președintele rus l-a lăsat pe Prigojin să se întoarcă în Rusia este o dovadă clară de slăbiciune, el ”se potincește” și încet-încet arată că își pierde puterea.

Această evoluție a lucrurilor este una cu totul neobișnuită pentru Putin, care de regulă își închidea și ucidea oponenții, pentru fapte mult mai puțin grave decât cele comise de Prigojin, potrivit Yahoo News.

Un fost agent CIA a spus că poate fi un semn că „există diverse facțiuni pe care Putin trebuie să le liniștească” și că puterea lui este mai slabă decât pare. Este o evoluție șocantă și confuză pentru foștii spioni americani, care au declarat că ar putea indica faptul că stăpânirea liderului rus asupra puterii este mai slabă decât pare.

Cum acționează CIA în războiul din Ucraina: Unul dintre cele mai mari secrete VIDEO

Liderul belarus Alexander Lukașenko a declarat săptămâna aceasta că Prigojin s-a întors în orașul său natal, Sankt Petersburg, și poate că a zburat chiar la Moscova joi dimineață. Postul de știri local Fontanka a mai raportat că Prigojin a fost văzut sosind în fața clădirii FSB din Sankt Petersburg marți și i s-a restituit câteva dintre armele sale.

„Gândul care îmi vine imediat în minte este că acesta este un semn al slăbiciunii lui Putin” pe fondul pierderilor continue ale Rusiei în războiul din Ucraina, a declarat Glenn Carle, un fost spion CIA care a fost staționat în Rusia.

Acesta indică faptul că „există diverse facțiuni pe care Putin trebuie să le liniștească” și că Prigojin „are susținători în cadrul structurii de putere pe care Putin nu își poate permite să le acceseze”.

Un oligarh rus anunță cea mai mare teamă a lui Putin. Nu Crimeea reprezintă amenințarea supremă

Anomalia lui Putin

John McLaughlin, fostul director interimar al CIA, a repetat acest punct de vedere. „Chiar dacă există o lege care prevede 15 ani de închisoare dacă vorbești împotriva războiului”, dacă Prigojin își menține libertatea, ar însemna că „un adevărat revoltat i se va permite să iasă în libertate”, a spus McLaughlin.

Putin a fost acuzat de mult timp că a ordonat întemnițarea și asasinarea celor pe care îi considera neloiali sau amenințători. Se crede că guvernul său se află în spatele încercărilor de otrăvire a fostului spion Serghei Skripal și a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, ambii fiind ținte ale Kremlinului.

Prigojin, cel puțin deocamdată, este o anomalie în sensul că i s-a permis să intre în Rusia după ce a condus o rebeliune armată împotriva oficialilor cheie din armata rusă.

Un colonel britanic dezleagă secretul războiului dus de Rusia. Cine are mai mult timp acum: Putin sau Ucraina

McLaughlin a declarat că întoarcerea șefului Wagner în Rusia poate indica unul dintre două lucruri: el acționează „sfidând Moscova” sau „în conformitate cu niște termeni nedezvăluiți ai acordului care îi permit să-și încheie afacerea acolo înainte de a se stabili în Belarus”.

Prezența sa continuă în Rusia este, de asemenea, o dilemă unică pentru Putin: riscă să arate slab, permițând unui bărbat ale cărui acțiuni le-a descris drept o „înjunghiere în spate” să se plimbe liber sau să se miște împotriva unui bărbat care rămâne relativ popular în Rusia, în special în comunitatea ultranaţionalistă care susţine războiul din Ucraina.

Cetăţenii ruşi sunt probabil „la fel de confuzi ca şi noi ceilalţi în privinţa asta”, a spus McLaughlin. „Asta nu poate fi un semn bun pentru Putin”.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#Putin prigojin, #Putin greseli, #evgheni prigojin vladimir putin, #agenti CIA, #CIA, #spioni americani, #Putin razboi , #Razboi Ucraina