Un ofițer rus dezvăluie: Cum trăiește Putin cu frica de asasinat în fiecare zi

Marti, 12 Septembrie 2023, ora 07:07
5070 citiri
Un ofițer rus dezvăluie: Cum trăiește Putin cu frica de asasinat în fiecare zi
Brizhatiy a fost ofițer din Serviciul de protecție al lui Putin FOTO: Mirror

Vitaly Brizhatiy, fost ofițer rus din Serviciul Federal de protecție al președintelui, a declarat că îl consideră pe liderul de la Kremlin ”un criminal de război” din cauza invaziei sale din Ucraina. În plus, el a afirmat că Vladimir Putin trăiește constant, în fiecare zi, cu frica de asasinat.

Brizhatiy, care a fugit din Rusia și trăiește în prezent în exil, în Ecuador, a dezvăluit cum Putin și apropiații săi au palate pe litoralul din țara sa și întreprind operațiuni ample de securitate, atunci când se deplasează în teritoriu, potrivit The Mirror.

Într-un interviu acordat televiziunii independente ruse Dozhd, care a emis din țară până în anul 2022, iar acum transmite din Țările de Jos, fostul ofițer susține că paranoicul Vladimir Putin nu are încredere în proprii săi consilieri de securitate și trăiește cu frica constantă că va fi asasinat.

Fost director al Serviciilor Secrete din SUA: Cum a jucat Putin pe degete Occidentul și a băgat frica la Washington și Berlin

Vitaly Brizhatiy a fugit din Rusia și a dezvăluit cum dictatorul și prietenii săi și-au construit palate pe malul mării unul lângă celălalt, după ce au luat peninsula Crimeea de la Marea Neagră din Ucraina în 2014.

El a spus canalului de televiziune independent Dozhd că Putin este un „criminal de război” din cauza invaziei sale în Ucraina. Fostul ofițer din Serviciul Federal de Protecție al lui Putin a indicat „teritoriul uriaș” al palatului ilegal al lui Putin, cu propria platformă de elicopter și clădiri de sprijin care se găsesc într-un „un oraș întreg”.

El spune că în apropiere se află locuința șefului adjunct al consiliului său de securitate, Dmitri Medvedev, care a ocupat anterior funcțiile de președinte și prim-ministru rus. Un alt vecin este șeful Serviciului de securitate al FSB Alexander Bortnikov, ai cărui spioni l-au asigurat în mod greșit pe Putin, că va lua Kievul în trei zile, când războiul a început acum 18 luni.

Germania îl lovește din umbră pe Putin: Cea mai bună armă a Ucrainei contra atacurilor Rusiei, venită de la Berlin VIDEO

Brizhatiy, care trăiește acum în exil în Ecuador, a spus: „După ce Crimeea a fost ocupată, marea de lângă casele lor a fost izolată. Acum localnicii nu au acces la mare”.

Șeful câinilor de pază din cadrul Serviciului de protecție a povestit că prezența lui Putin în palatul întins „este ascunsă chiar și de propriul personal, li se spune că el este acolo, dar s-ar putea să nu fie... Nu are încredere în oamenii lui.

Are încredere doar într-un cerc selectat de persoane apropiate... Persoanele care verifică locul pe care urmează să-l viziteze sau care stau aproape de el sunt trimiși în carantină pentru 3 săptămâni. Acest lucru se întâmplă în mod constant, până în ziua de azi".

”Când sosește, se dau în mod obișnuit informații false despre aeroportul în care va călători și poate ajunge chiar să vină pe mare, a susținut Brizhatiy, spunând: „Așa se teme o persoană pentru viața sa”, a spus fostul ofițer rus.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#Putin razboi, #razboi Ucraina, #Putin Kremlin, #Putin Ucraina, #Putin Rusia, #palat Putin, #Crimeea Ucraina, #Crimeea Rusia , #Razboi Ucraina