Atacul josnic al lui Putin asupra identității evreiești a lui Zelenski. Un lider israelian scoate adevărul la lumină

Joi, 22 Iunie 2023, ora 00:16
6721 citiri
Atacul josnic al lui Putin asupra identității evreiești a lui Zelenski. Un lider israelian scoate adevărul la lumină
Putin l-a calomniat pe Zelenski în privința originii sale evreiești FOTO: Daily Beast

Dictatorul rus Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina acum 16 luni, iar de atunci încearcă prin orice mijloace criminale să cucerească cât mai mult teritoriu din țara vecină. Acum, Putin recurge la un atac josnic la adresa identității evreiești a lui Zelenski, spunând că el ”este o rușine pentru poporul evreu”. În schimb, un fost lider al Agenției evreiești din Israel dezvăluie adevărata față a tiranului de la Moscova.

Vladimir Putin l-a calomniat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmând despre acesta că neagă Holocaustul, că este este neo-nazist și că a aruncat la coșul istoriei dovezile, potrivit The Daily Beast.

Remarcile lui Putin de acum câteva zile de la Forumul economic de la St. Petersburg au contrariat întreaga lume. Președintele rus a spus: „Am avut o mulțime de prieteni evrei din copilărie. Ei spun: „Zelensky nu este evreu, el este o rușine pentru poporul evreu.” Și aceasta nu este o glumă, nu este ironie, înțelegi?”, dar fără să aducă nicio dovadă în acest sens.

Cine va conduce lumea? Răspunsul este șocant: Următoarea superputere globală șterge lumea unipolară, bipolară și multipolară

Putin a sugerat că actualul guvern de la Kiev a susținut negarea Holocaustului („Vorbim despre Holocaust. Cum este posibil să negați asta?”) și a reiterat că Zelenski își folosea trecutul evreiesc pentru a „acoperi acești neo-naziști”, lucru total fals.

Afirmația lui Putin că masacrele evreilor din Ucraina au fost efectuate în principal de „banderoviți” este falsă.

Nu trebuie să privim mai departe decât în ianuarie anul trecut, când Zelenski a participat la o slujbă la Babyn Yar – locația în care aproape 34.000 de evrei au fost împușcați de naziști în septembrie 1941 – pentru a marca Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului.

Minciuna lui Putin atestă și faptul că o formă pernicioasă de negare a Holocaustului – ștergerea de facto a exterminării țintite a evreilor de către naziști – a fost politica de stat sub regimul sovietic, a cărui moștenire este văruită constant în Rusia autoritara a lui Putin.

Raportul sovietic despre crimele naziste de la Auschwitz emis după eliberarea lagărului de concentrare nu menționa evreii și victimele descrise drept „cetățeni ai Uniunii Sovietice, Poloniei, Franței, Belgiei, Olandei, Cehoslovaciei, Iugoslaviei, Ungariei, României și altor țări.”

Putin privește neputincios de pe margine: Ucraina poate da lovitura cu ajutorul a doi giganți din SUA

Putin a închis gura poporului rus

„Cartea Neagră” care documentează atrocitățile germane împotriva evreilor de pe teritoriul sovietic, compilată de Comitetul Antifascist Evreiesc Sovietic în 1946, a fost eliminată de cenzorii lui Iosif Stalin pentru „grave erori politice”.

Un răspuns la calomnia lui Putin referitoare la originea evreiască a lui Zelenski a venit de la fostul șef al Agenției evreiești din Israel, Natan Sharansky, născut în fosta Uniune Sovietică și care a petrecut 9 ani în închisorile sovietice.

Potrivit lui Sharansky, Putin „nu este un antisemit, dimpotrivă, simpatizează cu evreii din multe motive, dar acum construiește o nouă dictatură”. El a adăugat că, în realitate, „există de patru ori mai mulți evrei care au părăsit Rusia lui Putin decât Ucraina lui Zelenski”, scrie Jerusalem Post.

El a explicat că Putin și-a făcut treaba lui să demonizeze mediul evreiesc al lui Zelenski, deoarece dorește să revină la vremurile în care Armata Roșie a fostei Uniuni Sovietice a eliberat lumea de naziști.

Un istoric dezleagă misterul: Cum s-a trezit Germania cu amenințarea din partea Rusiei?

„El a decis să reînnoiască imperiul rus și vrea să-i restabilească demnitatea națională. Pentru a face acest lucru, vrea să preia Ucraina și pentru asta trebuie să-și mobilizeze oamenii, pentru că nimeni nu este interesat de război în afară de el”, a spus Sharansky.

„Armata Roșie a salvat lumea de naziști și, prin urmare, Putin spune că de aceea Rusia ar trebui să lupte în Ucraina”, deoarece ei sunt naziști, conform teoriei lui Sharansky a strategiei lui Putin. Dar Shransky a explicat că poporul ucrainean „a ales un președinte care nu-și ascunde evreitatea și legătura sa cu evreii, precum și cu poporul Israel”.

Rusia se întoarce la „perioada Cortinei de Fier care interzice oamenilor să spună ceea ce gândesc sau vor”, a continuat Sharansky, adăugând că „Rusia „limitează libertatea”. Sunt de patru ori mai mulți evrei care au părăsit Rusia lui Putin decât Ucraina lui Zelenski”.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
#Putin Zelenski, #putin atac, #Putin nazisti Ucraina, #holocaust evrei, #evrei rusia, #rusia evrei, #Ucraina evrei, #Israel evrei Europa , #stiri Vladimir Putin