Experții din SUA au descoperit de ce răceala se intensifică noaptea: Trebuie să faci un lucru simplu pentru a scăpa

Joi, 23 Noiembrie 2023, ora 01:19
16185 citiri
Experții din SUA au descoperit de ce răceala se intensifică noaptea: Trebuie să faci un lucru simplu pentru a scăpa
Medicii explică de ce răceala se intensifică noaptea FOTO: Daily Mail

Mai mulți doctori americani de la un spital din Memphis și de la Universitatea de medicină Kerk din California au descifrat misterul legat de evoluția unei afecțiuni la oameni. Astfel, experții au explicat de ce răceala se intensifică noaptea și ce trebuie să facem pentru a scăpa de acest chin.

De regulă, un adult se îmbolnăvește de răceală de 2-4 ori pe an, iar simptomele bolii se accentuează după apusul soarelui. Acum, experții au deslușit acest fenomen perceput ca neobișnuit de oamenii de rând, potrivit Daily Mail.

Există mai multe motive, spun medicii. Dar în mare parte, răspunsul constă în evoluția ritmului circadian al corpului - sau ceasul intern al corpului. Aproape fiecare funcție a corpului este programată să funcționeze la capacitatea sa maximă în anumite momente ale zilei și să se reducă în altele.

Pământul a primit un mesaj extraterestru de la 16 milioane de km: NASA a descifrat misterul, în premieră mondială VIDEO

De exemplu, când soarele apune și corpul detectează că timpul de somn se apropie, creierul eliberează mai puțini hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, și îi spune intestinului să încetinească procesele digestive.

Dar anumite celule ale sistemului imunitar devin mai active. Aceste celule sunt concepute să vâneze și să distrugă agenții patogeni precum virusurile. Această „luptă” declanșează inflamația - un instrument evolutiv care ucide insectele, dar este și responsabil pentru simptomele de răceală.

„Celulele imune pot provoca iritații și inflamații, ceea ce sfârșește prin a agrava simptomele respiratorii noaptea”, a declarat doctorul Diego Hijano, specialist în boli infecțioase pediatrice la Spitalul de Copii St. Jude din Mephis, Statele Unite.

Așadar, ce poți face pentru a avea un somn decent?

Scăderea hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul, poate agrava problema, deoarece substanța chimică poate calma eficient inflamația. Experții subliniază, de asemenea, un alt factor important: pur și simplu, tusea și simptomele răcelii se agravează atunci când stai întins.

Acest lucru se datorează faptului că mucusul începe să se acumuleze în partea din spate a gâtului - o problemă pe care medicii o numesc picurare postnazală.

„De-a lungul zilei, acumularea de mucus este o problemă mai mică, deoarece gravitația ajută la drenarea acestuia atunci când sunteți în poziție verticală și vă mișcați”, a spus dr. Juan Chiriboga-Hurtado, specialist în medicina de familie de la Universitatea Keck din California de Sud, SUA.

Avertisment privind consumul unei băuturi non-alcoolice: Crește mult riscul de boli mintale grave

În cele din urmă, există lipsa de distragere a atenției pe timp de noapte care te obligă să te concentrezi asupra tusei iritante pe care nu o poți schimba.

Experții recomandă lucruri simple, cum ar fi să bei multe lichide pe parcursul zilei pentru a subțire mucusul și să folosești un spray nazal salin pentru a curăța o parte din lichidul lipicios acumulat.

Alții sugerează să folosești pastile de tuse cu aromă de mentol – sau spray-uri pentru gât – pentru a oferi o senzație de răcorire a gâtului și pentru a ajuta la învingerea gâtului iritant.

Dar nu are rost să încerci să nu tusești. „Nu există niciun beneficiu în încercarea de a suprima tusea, deoarece motivul pentru care tușești este că organismul percepe că trebuie să scape de o sursă de iritare”, spune dr. Anindo Banerjee, un consultant care lucrează într-un spital din Marea Britanie.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#raceala sfaturi, #raceala prevenire, #raceala simptome, #raceala remedii naturiste, #raceala protectie, #raceala gripa , #stiri externe