Procesul RAFO Onesti, amanat din nou

Joi, 18 Februarie 2010, ora 16:17
2180 citiri
Procesul RAFO Onesti, amanat din nou

Procesul Rafo Onesti, judecat de Curtea de Apel Bucuresti, a fost amanat, joi, din cauza ca unul dintre magistrati a facut cerere de abtinere, desi in sala erau prezenti toti inculpatii, inclusiv Corneliu Iacobov, si cinci martori, pentru a fi audiati.

Magistratul Dumitrita Piciarca a prezidat, joi, completul Curtii de Apel Bucuresti (CAB) care judeca contestatia procurorilor impotriva deciziei de achitare a lui Corneliu Iacobov in dosarul RAFO Onesti. Judecatoarea a anuntat in sala ca a facut o cerere de abtinere fata de masurile luate la termenul anterior de un complet din care n-a facut parte, complet care a dispus reaudierea a 15 martori, in urma solicitarii DIICOT.

Astfel, la termenul din 28 ianuarie, Dumitrta Piciarca nu a facut parte din completul de judecata. La acea data, instanta a admis o cerere a procurorului de sedinta, prin care 15 martori propusi de DIICOT vor fi reaudiati. Tot la termenul anterior, Coneliu Iacobov si Liliana Luchian au fost de acord sa fie audiati in fata instantei.

Numai ca joi, desi s-au prezentat toti cei patru inculpati din acest dosar, respectiv Corneliu Iacobov, Toader Gaureanu, Marin Marin si Liliana Luchian, precum si cinci dintre cei 15 martori solicitati de DIICOT, procesul a fost amanat din cauza cererii de abtinere formulata de judecatoarea Piciarca.

Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru 11 martie, pana la care va fi judecata cererea de abtinere facuta de magistratul CAB.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in mai 2008, pe Corneliu Iacobov, Toader Gaureanu, Marin Marin si Liliana Luchian, care au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT la sfarsitul lui 2005 pentru spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata. Prejudiciul stabilit de parchet in acest dosar a fost de 243 de miliarde de lei.

Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov a negociat si stabilit instrainarea, in mod ilegal, a unor active din patrimoniul Rafo SA Onesti, preturile fiind vadit mai mici decat valoarea lor reala. Ceilalti inculpati sunt acuzati si-ar fi indeplinit, cu buna stiinta, in mod defectuos atributiile de serviciu. Procurorii sustin ca Gaureanu, Marin si Luchian au fost intr-o permanenta intelegere in legatura cu modul de realizare a unor contracte economice care au condus la prejudiciul amintit.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: rNews