Ce a reușit Putin să le transmită liderilor G7 prin noul atac asupra Kievului: ”O țintă ratată”

Luni, 27 Iunie 2022, ora 18:08
6627 citiri
Ce a reușit Putin să le transmită liderilor G7 prin noul atac asupra Kievului: ”O țintă ratată”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin FOTO Hepta

Capturarea orașului Severodonețk de către Rusia este „semnificativă din punct de vedere simbolic”, potrivit unui analist de securitate și apărare.

Severodonețk oferă Rusiei partea de nord a Donbasului”, a declarat profesorul Michael Clarke pentru Sky News.

El a vorbit și despre importanța luptei din Insula Șerpilor pe care forțele ucrainene încearcă să o recupereze, după ce au distrus multe facilități rusești.

„Prin Insula Șerpilor poate fi controlat accesul la Odesa dinspre mare”, a spus analistul.

„Dacă ucrainenii dețin Insula Șerpilor, ar putea crea niște rute sigure pentru cereale. Ar fi destul de periculos, dar ar putea.

Dacă rușii controlează Insula Șerpilor, au o acoperire completă asupra a ceea ce se poate întâmpla în apele din jurul Odesei”, a mai spus analistul.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Întrebat de ce Rusia a atacat Kievul aseară, el a spus: „Președintele Putin face întotdeauna asta.

De câte ori are loc un mare eveniment diplomatic în Occident despre care crede că va fi anti-rus, el lansează o serie de atacuri sau ordonă să fie lansate pentru a arăta că nu-i pasă, pentru a arăta că își rezervă dreptul de a ataca ceea ce vrea”, a explicat Michael Clarke.

Profesorul a subliniat însă că Rusia și-a ratat ținta - instalațiile de muniție - și a lovit, în schimb, un bloc rezidențial.

„În ajunul G7, au mers după o țintă ratată și au lovit un bloc rezidențial. Acesta este mesajul pe care l-au transmis liderilor de la München”, a punctat el.

Analistul a mai spus că, deși rușii au atacat alte baze militare, în alte părți ale Ucrainei - în Liov și Cernihiv - și aceste atacuri au avut tot un rol simbolic.

#razboi Rusia Ucraina, #atac kiev, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #summit G7 , #Razboi Ucraina