Arestarea tatălui unei adolescente din Rusia care a făcut un desen anti-război. Fata a ajuns la orfelinat FOTO

Miercuri, 01 Martie 2023, ora 18:28
2734 citiri
Arestarea tatălui unei adolescente din Rusia care a făcut un desen anti-război. Fata a ajuns la orfelinat FOTO
Alexei Moskalev își crește singur fiica FOTO Twitter

Tatăl unei adolescente care a desenat la școală un desen împotriva războiului a fost arestat, a anunțat miercuri, 1 martie, organizația independentă de monitorizare a drepturilor omului OVD-Info.

Alexei Moskalev, în vârstă de 53 de ani, și fiica sa, Masha Moskaleva, în vârstă de 12 ani, au intrat în atenția forțelor de ordine locale din orașul Yefremov din regiunea Tula, la sud de Moscova, în aprilie 2022, când fata, elevă în clasa a 6-a, a prezentat în timpul orei de artă un desen anti-război, potrivit Adevărul.

După ce și-a prezentat desenul, copila, care este crescută doar de tatăl său, a ajuns direct în biroul directorului și de acolo, la secția de poliție.

Ulterior, tatăl fetei a fost acuzat de ”discreditarea armatei” și a primit amenințări că va fi decăzut din drepturile părintești.”Timp de trei ore și jumătate, ofițerii FSB mi-au spus că îmi cresc fiica incorect. Au spus că o vor lua de la mine și mă vor trimite la închisoare”, a declarat Aleksey Moskalev, pentru Meduza.

Câteva luni mai târziu, pe 30 decembrie, casa lui Moskalev a fost percheziționată și jefuită de oficialii FSB care au luat și toate economiile familiei și au făcut poze cu desenul anti-război. Tot atunci, Masha a fost dusă la un adăpost pentru copii.

Desenul fetei

Masha a protestat față de război când profesorul ei de artă le-a dat copiilor tema de a realiza un desen în sprijinul trupelor ruse din Ucraina. În schimb, copila a desenat steagul Rusiei însoțit de mesajul ”Nu războiului”, în timp ce pe drapelul ucrainean a scris „Glorie Ucrainei”, notează Business Insider.

Imaginea creiona, de asemenea, o femeie cu un copil, ridicându-și mâinile în timp ce rachetele fluturau dinspre steagul Rusiei, arată o fotografie publicată de o altă publicație a presei ruse independente, OVD-Info.

Ce riscă bărbatul

Tatăl fetei a fost eliberat din detenție după câteva zile și a reușit să o preia pe Masha de la centrul pentru copii. Astăzi, el a fost arestat și dus la sediul Comitetului de Investigații Yefremov. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la trei ani de închisoare.

Fiica sa, care a rămas singură acasă după arestarea tatălui, a fost dusă la un centru de plasament din Yefremov. Avocatul lui Moskalev a declarat, pentru OVD-Info, că fata ar fi făcut comentarii împotriva războiului pe rețeaua de socializare rusă VKontakte.

Armata rusă susține că a doborât 68 de drone ucrainene. Ce ținte viza atacul FOTO/VIDEO
Armata rusă susține că a doborât 68 de drone ucrainene. Ce ținte viza atacul FOTO/VIDEO
Armata rusă a interceptat 68 de drone ucrainene, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 aprilie, în regiunea Krasnodar (sud) şi în Crimeea, anexată de Moscova în 2014, anunţă Ministerul...
Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Războiul declanșat de președintele rus în Ucraina a depășit 790 de zile, însă deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil, chiar și pentru experți. Dar acum, un diplomat...
#razboi Rusia Ucraina, #tata arestat, #discreditarea armatei, #desen, #fiica , #Razboi Ucraina
Comentarii