Un nou anunț provocator al lui Putin. Cum va îmbunătăți potenţialul de luptă al Rusiei pentru a răspunde ”ameninţărilor anticipate”

Sambata, 16 Decembrie 2023, ora 23:05
3875 citiri
Un nou anunț provocator al lui Putin. Cum va îmbunătăți potenţialul de luptă al Rusiei pentru a răspunde ”ameninţărilor anticipate”
Rachetă lansată de ruși FOTO captură video La Repubblica

Rusia a anunţat sâmbătă, 16 decembrie, că şi-a planificat pentru anul viitor şapte teste cu rachete balistice intercontinentale, asupra cărora va informa SUA la momentul potrivit, relatează agenţia EFE.

”Rusia va informa partea americană asupra oricărei lansări a unei rachete balistice intercontinentale sau a unei rachete balistice lansate de pe submarine”, a declarat cotidianului Steaua Roşie al Ministerului rus al Apărării generalul Serghei Karakaev, comandantul Forţelor de Rachete Strategice.

Acesta a amintit că Statele Unite la rândul lor informează Rusia cu mai mult de 24 de ore înainte asupra oricărui test cu rachete efectuat de forţele strategice americane.

Generalul rus a precizat că obiectivele testelor cu rachete sunt perfecţionarea caracteristicilor de luptă şi a operaţiunilor posturilor de comandă şi control, precum şi implementarea noilor tehnologii privind informaţiile şi comunicaţiile.

Testele efectuate cu succes permit Rusiei ”să-şi îmbunătăţească substanţial potenţialul de luptă al trupelor pentru a răspunde adecvat ameninţărilor anticipate la adresa ţării noastre”, a indicat Serghei Karakaev.

Acesta a susţine că triada nucleară rusă (formată din rachetele intercontinentale cu lansare terestră, submarinele nucleare şi bombardierele strategice) permite depăşirea scutului american antirachetă.

Potrivit aceluiaşi general, armamentul hipersonic al Rusiei, despre care preşedintele Vladimir Putin afirmă că nu are egal în lume, intră progresiv în serviciul armatei.

Este şi cazul rachetei intercontinentale grele Sarmat (SS-X-30 Satan-2 în terminologia NATO), care poate transporta între 10 şi 15 ogive nucleare ghidate individual. Această rachetă, care conform preşedintelui rus are o ”rază de acţiune practic nelimitată”, va intra curând în serviciul operaţional al armatei ruse în regiunea siberiană Krasnoiarsk, a precizat generalul Karakaev.

Preşedintele Putin, care la puţin timp după ce a lansat războiul contra Ucrainei, în februarie anul trecut, a pus în alertă forţele strategice ruse, a reafirmat joi că Rusia va merge până la capăt în acest război, până când îşi va atinge obiectivele, printre care a menţionat demilitarizarea şi neutralitatea militară a Ucrainei.

Armata rusă susține că a doborât 17 drone ucrainene în urma unui atac de pe teritoriul Federaţiei Ruse VIDEO
Armata rusă susține că a doborât 17 drone ucrainene în urma unui atac de pe teritoriul Federaţiei Ruse VIDEO
Armata rusă a anunţat că a neutralizat 17 drone ucrainene în mai multe regiuni din vestul ţării, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 aprilie, transmite AFP. Ucraina şi-a...
Armata ucraineană anunță că a respins 59 de atacuri rusești. Unde au avut loc cele mai multe lupte VIDEO
Armata ucraineană anunță că a respins 59 de atacuri rusești. Unde au avut loc cele mai multe lupte VIDEO
Armata ucraineană a respins, sâmbătă, 27 aprilie, 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka, relatează ukrinform.net. În...
#razboi Ucraina, #teste rachete, #rachete balistice rusia, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #scut antiracheta SUA , #Razboi Ucraina