O nouă armă avansată pentru armata lui Putin. Rusia e cuprinsă de frică și mută neașteptat

Joi, 07 Martie 2024, ora 01:55
18170 citiri
O nouă armă avansată pentru armata lui Putin. Rusia e cuprinsă de frică și mută neașteptat
Tanc T14 Armata FOTO / Wikipedia

Războiul lui Putin din Ucraina a trecut în al treilea an, iar liderul de la Kremlin își continuă campania sa paranoică, chiar dacă Moscova a pierdut sute de mii de oameni. Acum, informații occidentale de ultimă oră arată că noua armă a Rusiei, tancul T-14, nu este aruncat pe câmpul de luptă de teama că și-ar distruge reputația.

Se spune că Moscova încearcă probabil să evite „prejudiciul reputației” de a pierde unul în luptă. Este o poveste similară cu cea a unei alte arme avansate rusești, foarte apreciate, avionul de luptă de generația a cincea Su-57, potrivit Business Insider.

Rusia a promovat noul T-14 Armata ca fiind un tanc foarte avansat și formidabil pentru a domina câmpul de luptă modern, dar nu există nicio dovadă că ar fi fost văzut în acțiune, în Ucraina sau că a fost desfășurat acolo.

Schimbarea tactică a Rusiei, care s-a întors împotriva ei: Ucraina a dat lovitura, producând pagube de 1 miliard

Moscova a renunțat, de asemenea, la un alt activ foarte bun - presupusul avion de luptă Su-57 de generația a cincea, ridicând întrebarea de ce armata rusă ar lăsa în urmă armele de top. Răspunsul, conform unei noi evaluări ale Serviciilor de informații occidentale, este că Kremlinul se teme probabil de deteriorarea reputației de a pierde unul dintre tancurile sale T-14 în luptă.

Rușii au descris tancul de luptă principal T-14 de generație următoare, care a fost introdus în 2015, ca fiind un armament „de ultimă oră”, având tehnologie nouă și funcții automate precum un tun acţionat de la distanță, senzori sofisticați, drone la bord și apărare împotriva arme antitanc.

Apariția ”Armatei” a stârnit inițial suspiciuni în rândul unor analiști occidentali care s-au îngrijorat că ar putea rivaliza cu tancurile NATO precum M1 Abrams, Leopard 2 sau Challenger 2. Însă, la ani de la dezvoltarea sa, programul T-14 rămâne afectat de probleme legate de producție, întârzieri și o reducere a dimensiunii corpului de tancuri, toate în timp ce fiabilitatea sa a fost, de asemenea, pusă sub semnul întrebării.

Avertismentul medicilor din SUA: Un obicei matinal al oamenilor distruge sistemul imunitar și provoacă boli de inimă

Armata 1 de tancuri de gardă a Rusiei ar fi trebuit să primească T-14 în 2021, iar Moscova chiar se gândea la dislocarea tancurilor în Ucraina la un moment dat, la începutul lui 2023. Dar este „foarte puțin probabil” ca o livrare către orice unitate de primă linie să aibă loc, a declarat ministerul britanic al apărării într-o actualizare de marți a informațiilor.

„Până în prezent, este aproape sigur că T-14 Armata MBT nu a fost dislocat în Ucraina. Acest lucru este foarte probabil din cauza potențialei prejudicii a reputației a pierderii vehiculului „de prestigiu” în luptă și a cerinței de a produce cantități mai mari de MBT-uri care pot fi satisfăcute numai de alte variante”, a mai transmis ministerul.

Această evaluare contrazice în mod direct afirmațiile făcute de presa de stat rusă în timpul războiului conform cărora T-14 ar fi operat în Ucraina. Exemplele de participare menționată au variat de la rapoarte de scurte incursiuni pe linia frontului până la trageri de la distanță, fără a fi implicate în operațiuni de asalt direct.

Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Războiul sângeros provocat de Rusia în Ucraina, acum peste 790 de zile, continuă în ciuda faptului că armata Moscovei a pierdut foarte multe trupe pe front. Acum oficialitățile britanice au...
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, un tren care transporta armament occidental livrat Kievului ar fi fost lovit de armata rusă. Anunțul vine după o serie de lovituri asupra căilor ferate...
#razboi Ucraina, #tancuri rusia, #tancuri rusesti Ucraina, #arme rusia, #arme avansate, #Putin razboi, #armata rusa , #Razboi Ucraina