Avertisment neobișnuit venit de la Casa Albă: Putin profită de pe urma SUA

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 01:09
3462 citiri
Avertisment neobișnuit venit de la Casa Albă: Putin profită de pe urma SUA
John Kirby a declarat că Putin profită de indecizia din Congresul american FOTO: Yahoo

Războiul sângeros al lui Putin din Ucraina, care a depășit borna celor 2 ani, este într-o continuă dinamică și nu dă niciun semn că s-ar sfârși prea repede. Acum, un avertisment neobișnuit a venit de la Casa Albă, de la purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, care a declarat că Putin ”profită de ceea ce vede că se întâmplă la Capitol Hill”.

Declarația se referă la întârzierea ajutorului acordat de Statele Unite Ucrainei, după ce acesta este încă blocat în Congres din toamna anului 2023.

Președintele rus Vladimir Putin profită de întârzierile ajutorului acordat de SUA Ucrainei pentru a continua eforturile militare ruse, a declarat John Kirby, la o conferință de presă de la Casa Albă din 4 martie 2024, potrivit Yahoo News.

Ajutorul pentru Ucraina a rămas blocat în Congresul SUA din toamna anului 2023. Senatul SUA a adoptat pe 13 februarie un proiect de lege de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari, care include 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, precum și fonduri pentru Israel și alți aliați, dar propunerea este încă Camera Reprezentanților, pentru a fi aprobată.

NATO a descoperit frica lui Putin: Loviturile care pot lovi intens în inima Rusiei

După ce a amânat votul cu câteva săptămâni, președintele Camerei, republicanul Mike Johnson a declarat pe 29 februarie că Camera reprezentanților va lua în considerare proiectul de lege privind ajutorul extern „de îndată ce guvernul va fi finanțat”.

Liderii Congresului au reușit să adopte un proiect de lege de cheltuieli pe termen scurt pentru a evita o închidere parțială a guvernului fără finanțare pentru Ucraina.

Reținerile în asistența SUA au pus o presiune semnificativă asupra eforturilor Ucrainei de a rezista agresiunii ruse, provocând un deficit de muniție și contribuind la pierderea unui oraș cheie din prima linie, Avdiivka.

Răspunzând la o întrebare despre Putin, dacă el încearcă să profite de ezitarea SUA de a trimite ajutoare Ucrainei, Kirby a declarat că proviziile epuizate de muniție ale Ucrainei ajută Rusia să obțină avantaje militare mai puternice.

Arma cheie a Ucrainei împotriva lui Putin: Un milion de ”ucigași” vor da lovituri Rusiei

„Așadar, o parte din acest lucru este încercarea de a-i determina să-și reducă proviziile pentru că știe că Statele Unite nu sunt acum capabile să trimită o cantitate semnificativă de sprijin și ajutor Ucrainei”, a spus Kirby. „Cu siguranță profită de ceea ce vede că se întâmplă la Capitol Hill. Și disfuncția din propriul nostru sistem acolo, de la Capitol Hill, îi oferă cu siguranță o oportunitate de a-și plasa propriile poziții militare la un avantaj mai mare.”

Liderul majorității din Senatul SUA, democratul Chuck Schumer, a avertizat în timpul vizitei sale la Lvov din februarie că Ucraina riscă să piardă războiul fără ajutorul american, îndemnând președintele Camerei să supună proiectul de lege la vot mai repede.

La începutul acestei săptămâni, președintele Camerei Reprezentanților Statelor Unite, Mike Johnson, s-ar fi întâlnit în privat cu republicanii care susțin ajutorul militar Ucrainei pentru elaborarea unui proiect de lege alternativ de ajutor extern în Parlament.

Potrivit estimărilor interne ale SUA, deficitul de muniții din Ucraina „ar putea schimba efectiv valul războiului și ar putea oferi președintelui rus Vladimir Putin un avantaj semnificativ”.

Rușii atacă căile ferate din Ucraina pentru a bloca livrările militare. Două spitale din Kiev, evacuate de teama unor bombardamente FOTO/VIDEO
Rușii atacă căile ferate din Ucraina pentru a bloca livrările militare. Două spitale din Kiev, evacuate de teama unor bombardamente FOTO/VIDEO
Armata rusă şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a „paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#razboi Ucraina, #john kirby, #ajutor SUA Ucraina, #Camera Reprezentantilor inarmare Ucraina, #ajutor militar SUA Ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina