Zelenski susține că președintele rus va încerca să distrugă NATO. ”Lumea nu este pregătită ca Putin să-și piardă puterea” VIDEO

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 17:45
3739 citiri
Zelenski susține că președintele rus va încerca să distrugă NATO. ”Lumea nu este pregătită ca Putin să-și piardă puterea” VIDEO
Președintele Volodimir Zelenski a dar un interviu pentru Fox News FOTO Captură video

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că lumea nu este pregătită ca Vladimir Putin să își piardă puterea. Într-un interviu pentru Fox News, liderul ucrainean a declarat că au existat cel puțin cinci tentative de asasinat la adresa sa.

Acesta a spus că după a cincea tentativă pentru el ”nu a mai fost interesant”.

Întrebat când crede că se va sfârși războiul după aproape doi ani de lupte intense, Zelenski a spus că „Lumea nu este cu adevărat pregătită ca Putin să-și poată pierde puterea. Lumea se teme de schimbările din Federația Rusă”

”Nu există două părți ale acestui război: există un singur inamic și aceasta este Putin”, a declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei susține că poporul rus ar putea crea schimbări și ar putea să-l îndepărteze pe Putin, dar această sarcină este un drum lung și dificil, mai ales că „Putin se teme doar de putere și nu acceptă nicio slăbiciune”, ceea ce înseamnă că Ucraina trebuie să fie „puternică pe câmpul de luptă, și să împiedice Rusia să ocupe ceva”.

„Pozițiile sale vor fi mai slabe dacă, cu tot mai multe victime, oamenii din Rusia vor vedea acele îndoieli împotriva acestui război”, a explicat Zelenski. „Acest val este ceva de care avem nevoie”, spune președintele ucrainean.

Întrebat despre pierderile pe care le-au suferit forțele sale, Zelenski a răspuns vag, citând „zeci de mii”, dar considerând pierderile ca fiind mai puține decât a suferit Rusia. Liderul ucrainean a susținut că Rusia pierde cinci soldați pentru fiecare soldat ucrainean ucis.

„În primele zile ale războiului, nimeni din lume nu a crezut cu adevărat că o vom face”, a spus Zelenski pentru Fox News.

Acesta insistă că, fără ajutorul Occidentului, Ucraina nu va putea să-și mențină apărarea, dar și să îmbunătățească puterea economiei și stabilitatea țării, ceea ce ar putea, la rândul său, să permită țării să-și intensifice din nou producția de arme proprii. În special, Kievul are nevoie de „arme puternice, arme la distanță lungă, rachete la distanță lungă și artilerie”.

”Creșterea producției în fiecare zi și apărarea aeriană a oamenilor dau posibilitatea creșterii economiei și îmbunătățirea securității!, consideră Zelenski.

În legătură cu recentul interviu al lui Putin pentru Tucker Carlson, Zelenski a declarat că nu are nevoie să aude ore de ”minciuni”. Acesta a precizat că președintele Rusiei nu este o persoană de încredere și a reamintit că Putin a dat asigurări liderilor Franței și Germaniei că Rusia nu va ocupa Ucraina.

El a respins, de asemenea, declarațiile insistente ale lui Putin cum că Rusia nu are niciun interes să meargă în Polonia, Letonia sau „oriunde altundeva”, adăugând că oamenii din jurul președintelui rus au spus că „nu este dispus să se oprească până când își ating obiectivele”.

„Putin a spart toate liniile roșii. Este o persoană inadecvată, un pericol pentru întreaga lume care amenință că va distruge NATO. Și va încerca să facă asta. Atunci când lumea va înțelege asta, bine, până aici. Deci, în acel moment, războiul se va termina”, declară Zelenski.

Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Dictatorului rus Vladimir Putin i s-a promis că Rusia va câștiga victorii foarte importante pe frontul din Ucraina în această vară. O astfel de promisiune ar fi fost făcută de ministrul...
#razboi Ucraina, #interviu zelenski, #Volodimir Zelenski, #Vladimir Putin, #Rusia Ucraina, #Rusia NATO , #stiri Volodimir Zelenski