Mutare fără precedent a lui Putin: Totul se întâmplă la doar 30 de kilometri de granița cu Ucraina VIDEO

Sambata, 13 Ianuarie 2024, ora 00:44
7355 citiri
Mutare fără precedent a lui Putin: Totul se întâmplă la doar 30 de kilometri de granița cu Ucraina VIDEO
Putin a ordonat evacuarea locuitorilor din Belgorod de la granița cu Ucraina FOTO: GB News

Războiul lui Putin provocat în Ucraina acum peste 680 de zile nu dă semne că s-ar termina prea curând, însă conflictul a trecut într-o nouă fază. Acum, președintele rus a făcut o mutare fără precedent, la doar 30 de kilometri de granița cu Ucraina: a început evacuarea locuitorilor din localitatea Belgorod.

Aceasta a fost supusă unor repetate atacuri din partea trupelor ucrainene, iar în ultimele zile peste 300 de locuitori din Belgorod au fost strămutați în locuințe temporare din orașele Stary Osko și Gubkin și în regiunea Korochansky, conform declarațiilor guvernatorului regional Viacheslav Gladkov, potrivit GB News.

Locuitorii din Belgorod - situat la aproximativ 30 de kilometri de granița cu Ucraina - au fost forțați să plece în cea mai mare evacuare dintr-un mare oraș rusesc de la începutul conflictului din 2022.

Țara unde au fugit zeci de mii de ruși, lovită de criză: Inflația urcă la 222%, prețurile urcă nebunește

Guvernatorul regiunii a spus că „în ultimele 24 de ore, am primit 1.300 de solicitări de a trimite copiii din Belgorod în tabere școlare, departe de oraș, în alte regiuni”. Pe 30 decembrie 2023, la Belgorod au fost ucise 25 de persoane, inclusiv cinci copii într-unul dintre cele mai dure atacuri ucrainene.

Luni, Ucraina a raportat că cel puțin patru persoane au fost ucise după ce Rusia a lansat peste 50 de rachete și drone la primele ore. Rusia s-a concentrat asupra atacurilor aeriene împotriva infrastructurii Ucrainei - denumite ținte militare. Cu toate acestea, zonele civile au fost lovite în mod regulat.

La începutul acestei săptămâni, forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 18 din 51 de rachete, inclusiv 32 de rachete de croazieră și opt drone Shahed de fabricație iraniană.

Forțele Aeriene din Ucraina au anunțat: „Au fost atacate instalațiile de infrastructură critică, instalații civile industriale și cele militare”. Într-un alt atac, un centru comercial și clădiri private au fost avariate în orașul din sudul Kryvyi Rih.

Surprinzător o băutură e benefică pentru creier și inimă: Conține o substanță miraculoasă pentru organism, spun experții

Guvernatorul Serhiy Lysak a declarat că o persoană a fost ucisă în timpul ofensivei. Lysak a scris pe aplicația de mesagerie Telegram: „Inamicul nebun a lovit din nou civilii. „Rachete îndreptate către oameni”. Întreaga Ucraina a fost în alertă de raid aerian mai bine de trei ore luni.

În acest timp, Vladimir Putin a vizitat pentru prima dată regiunea Chukotka din Rusia, orașul Anadyr din Extremul Orient, aflat la granița cu Alaska, Statele Unite.

Alaska, a făcut parte din imperiul rus înainte de a fi cumpărat de SUA în 1867 pentru 7,2 milioane de dolari. Moscova nu a solicitat niciodată în mod oficial o revendicare teritorială asupra statului, dar unii politicieni ruși au vorbit despre recuperarea Alaskăi după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Putin în februarie 2022.

Temperatura la sosirea lui Putin la Anadyr era de minus 25 de grade C, orașul fiind situat la nouă fusuri orare distanță de Moscova. Este prima sa călătorie regională a președintelui rus din 2024, după ce anul trecut a vizitat 20 de regiuni și republici.

Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Războiul sângeros provocat de Rusia în Ucraina, acum peste 790 de zile, continuă în ciuda faptului că armata Moscovei a pierdut foarte multe trupe pe front. Acum oficialitățile britanice au...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#razboi Ucraina, #belgorod, #evacuare civili, #Putin razboi, #atacuri Ucraina, #Ucraina razboi Rusia, #Rusia razboi, #Rusia , #Razboi Ucraina