Putin vrea să aducă sânge tânăr la Kremlin. „Prinții roșii“ așteaptă să preia puterea după alegeri

Marti, 12 Martie 2024, ora 22:29
3599 citiri
Putin vrea să aducă sânge tânăr la Kremlin. „Prinții roșii“ așteaptă să preia puterea după alegeri
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei Foto: X/President of Russia

Elita rusă se așteaptă ca după alegeri prezidențiale cu rezultat previzibil din 15-17 martie, președintele rus Vladimir Putin să remanieze guvernul și să aducă mai mulți tineri în posturi de conducere.

„Patru surse, care au refuzat să fie numite din cauza sensibilității subiectului, au spus că se așteaptă ca tinerii să fie numiți în posturi de conducere în guvern, inclusiv viceminiștri și șefi de departamente ministeriale. Inclusiv generația mai în vârstă de funcționari guvernamentali va fi pensionată după alegeri. Una dintre surse a spus că portofoliile ministeriale sunt, de asemenea, în curs de revizuire, urmând ca remanieri să aibă loc în mai, informează Reuters.

Schimbările la marile corporații de stat, giganții energetici de stat și în peste 80 de regiuni din Rusia sunt, de asemenea, luate în considerare pentru schimbări, au spus surse ale agenției.

Cele două surse au precizat că având în vedere că Rusia este în război cu Ucraina se așteaptă ca Putin să nu-i înlocuiască pe ministrul apărării și pe ministrul de externe.

„Nu se schimbă caii când treci râul”, a spus interlocutorul agenției, adăugând că ar fi surprinzător dacă ministrul Apărării Serghei Șoigu, în vârstă de 68 de ani, și ministrul de externe Serghei Lavrov, care împlinește 74 de ani luna aceasta, nu ar rămâne în posturile lor.

Mihail Mishustin, premierul în vârstă de 58 de ani care este în funcție din 2020, este de asemenea așteptat să își păstreze postul. La fel ca și șefa Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, au spus trei surse.

Una dintre surse a spus că schimbările planificate în conducerea principalelor ministere și agenții vor avea loc abia după încheierea războiului cu Ucraina.

Pe lângă Șoigu și Lavrov, printre cei mai în vârstă membri ai actualului guvern se numără ministrul Energiei Nikolai Șulghinov (72 de ani), ministrul Transporturilor Vitali Saveliev (70 de ani) și viceprim-ministrul Iuri Trutnev (68 de ani).

Între timp, o generație mai tânără de funcționari, dintre care unii sunt fiii și fiicele actualilor miniștri și birocrați, supranumiți „prinți și prințese roșii” de către unii politologi ruși, urcă pe scara carierei. De exemplu, ministrul agriculturii, Dmitri Patrușev, în vârstă de 46 de ani, este fiul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, în vârstă de 72 de ani.

În ajunul „alegerilor”, există speculații cu privire la Boris Kovalciuk, fiul în vârstă de 46 de ani al aliatului și prietenului lui Putin, Iuri Kovalciuk - la începutul lunii martie, ziarul rus Kommersant a informat că acesta va părăsi funcția actuală de șef al gigantului energetic „Inter RAO” pentru o poziție superioară.

Cum schimbă jocul noul ajutor american pe frontul din Ucraina
Cum schimbă jocul noul ajutor american pe frontul din Ucraina
Kievul s-ar putea confrunta cu presiuni pentru a obține câștiguri militare serioase înainte de alegerile din noiembrie din SUA, iar lui Vladimir Putin îi va fi mai greu să încheie războiul...
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #alegeri prezidentiale, #Vladimir Putin, #remaniere , #Razboi Ucraina