Rusia introduce în școli cursuri de supraviețuire în caz de război nuclear

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 23:49
1725 citiri
Rusia introduce în școli cursuri de supraviețuire în caz de război nuclear
Elevii ruși, instruiți cum să se protejeze în cazul unui eventual război nuclear/ FOTO: beforeitsnews.com/

Elevii de liceu din Rusia vor fi instruiți cum să se protejeze în cazul unui eventual război nuclear, ca parte a curriculumului național, a anunțat o publicație locală.

Elevii vor învăța despre "proprietățile de luptă și efectele dăunătoare ale armelor de distrugere în masă, precum și despre metodele de protecție împotriva acestora". Aceasta va face parte dintr-o disciplină care se va preda în liceele din Rusia și care se numește "Fundamentele securității și apărării patriei", a relatat ziarul Kommersant, citând un document al Ministerului Educației din Rusia.

Oficiali ruși, inclusiv fostul președinte Dmitri Medvedev, au avertizat în mai multe rânduri că un război nuclear ar putea izbucni pe fondul conflictului din Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a declarat în septembrie 2022 că Moscova este pregătită să folosească arme nucleare pentru a-și apăra "integritatea teritorială", iar subiectul este discutat în mod regulat la televiziunea de stat rusă.

Putin a semnat în august 2023 o lege care introduce cursul obligatoriu de securitate și apărare în școli, ca parte a unei revizuiri a curriculumului național. Alte elemente ale materiei includ pregătire militară de bază, cum să folosești o pușcă de asalt Kalașnikov și grenade de mână, cum să administrezi primul ajutor în luptă și lecții de autoapărare.

Elevii de liceu vor fi învățați elementele de bază ale comunicării constructive, pentru a învăța cum să identifice "fenomenele periculoase în interacțiunea socială" și să învețe cum să contracareze "activitățile extremiste și teroriste".

În schița cursului se menționează că elevii își vor "dezvolta intoleranța față de manifestările de violență în interacțiunea socială" și capacitatea de a contracara pericolul în mediul digital, potrivit Kommersant.

Versiunea completă a cursului va fi predată în școli începând cu 1 septembrie.

Acesta amintește de un curs de pregătire militară de bază din epoca sovietică care era predat în școli și care a fost abolit în 1993.

Serghei Mironov, șeful partidului O Rusie Justă, a declarat presei ruse în noiembrie 2022 că lansarea unui astfel de curs "ar pregăti sistematic cetățenii pentru o posibilă confruntare cu inamicul".

Retorica nucleară a fost des folosită pe tot parcursul războiului din Ucraina. Propagandiștii Kremlinului au avertizat des cu privire la un război mondial iminent și la lovituri ale Rusiei pe teritoriul NATO din cauza ajutorului și armelor furnizate Kievului de către administrația președintelui Joe Biden și de către membrii NATO.

Săptămâna trecută, prezentatorul televiziunii ruse de stat Vladimir Soloviov, una dintre cele mai proeminente figuri din mass-media susținută de Kremlin, a sugerat, în emisiunea sa, trecerea la un război nuclear și a lansat ideea de a lovi sediul alianței militare NATO din Belgia, scrie Newsweek.

Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Rușii au folosit patru tipuri de rachete, inclusiv temutele Kalibr, în timpul unui atac masiv asupra Ucrainei care a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, scrie presa ucraineană. În jurul orei...
De ce au scos ucrainenii tancurile americane Abrams din luptă
De ce au scos ucrainenii tancurile americane Abrams din luptă
Ucraina a scos temporar tancurile americane Abrams M1A1 de pe linia frontului, parțial din cauza tacticilor rusești cu drone, au declarat oficialii Pentagonului, citați de The Guardian. În...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #razboi nuclear antrenamante, #scoli , #Razboi Ucraina