Ucrainenii au împușcat un pilot de bombardier rus și-i amenință și pe alții. „Vă știm numele, adresele, numerele de mașini, rutele și obiceiurile“

Duminica, 04 Februarie 2024, ora 22:13
5303 citiri
Ucrainenii au împușcat un pilot de bombardier rus și-i amenință și pe alții. „Vă știm numele, adresele, numerele de mașini, rutele și obiceiurile“
Maiorul Oleg Sergheevici Stegaciov, a fost împușcat în orașul Engels/ FOTO: X

Un pilot rus de bombardier strategic care a fost „direct implicat în lansarea de rachete asupra obiectelor civile din Ucraina” a fost împușcat în apropierea unei baze aeriene majore rusești, a anunțat agenția de informații militare a Ucrainei (GUR).

Comandantul echipajului unui bombardier strategic rusesc Tu-95, maiorul Oleg Sergheevici Stegaciov, a fost împușcat în orașul Engels (sud-vestul Rusiei), unde se află și o bază aeriană, potrivit Direcției de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GRU).

„Ca urmare a atacului, Oleg Stegaciov a suferit răni prin împușcare. Dacă a supraviețuit sau nu - vom clarifica”, se arată într-un comunicat al spionajului militar ucrainean, care nu face nicio referire la cei care au efectuat operațiunea.

Pilotul a fost „direct implicat în lansarea de rachete asupra obiectelor civile din Ucraina și în uciderea poporului nostru”, a susținut agenția de informații militare într-un comunicat, adăugând căactiva la baza aeriană Engels, din regiunea Saratov a Rusiei.

GRU a publica mai multe fotografii cu Oleg Stegaciov în diverse ipostaze și cu o mașină de teren cu portiera deschisă în dreptul șoferului, posibil loc al atacului.

Ucraina nu a menționat circumstanțele în care a fost împușcat.

„Vă reamintim că pedeapsa îi așteaptă pe toți criminalii de război – vă știm numele, adresele, numerele de mașini, rutele și obiceiurile obișnuite”, a spus GUR.

Ucraina a vizat baza Engels, care găzduiește o parte din flota de bombardiere cu rază lungă de acțiune a Rusiei, folosită pentru a ataca Ucraina, inclusiv Tu-95. Se află la aproximativ 500 de kilometri de granița cu Ucraina, adânc pe teritoriul Rusiei. Kievul rareori își recunoaște public implicarea în atacuri la graniță, dar adesea sugerează responsabilitatea pentru loviturile asupra activelor rusești folosite pentru a ataca Ucraina.

Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile
Avioanele F-16 vor activa din vară pe cel mai periculos câmp de luptă din toate timpurile
Mult-așteptata livrare de avioane F-16 către Ucraina este la orizont, iar aceste avioane de luptă avansate de producție americană nu pot veni suficient de repede pentru forțele sale....
Cum schimbă jocul noul ajutor american pe frontul din Ucraina
Cum schimbă jocul noul ajutor american pe frontul din Ucraina
Kievul s-ar putea confrunta cu presiuni pentru a obține câștiguri militare serioase înainte de alegerile din noiembrie din SUA, iar lui Vladimir Putin îi va fi mai greu să încheie războiul...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #pilot rus, #bombardier rusesc , #Razboi Ucraina