Șeful armatei estoniene: NATO a făcut previziuni eronate cu privire la capacitățile militare ale Rusiei

Joi, 25 Ianuarie 2024, ora 21:48
7776 citiri
Șeful armatei estoniene: NATO a făcut previziuni eronate cu privire la capacitățile militare ale Rusiei
Comandantul șef al armatei estoniene, generalul Martin Herem/ FOTO: X

Noile date ale serviciilor secrete occidentale despre capacitatea Rusiei de a produce muniție a-și de a reface pierderile din armată indică faptul că NATO trebuie acum să reevalueze situația și să înceapă pregătirile pentru un conflict pe termen lung, a declarat comandantul șef al armatei estoniene, generalul Martin Herem. La urma urmei, previziunile despre momentul în care resursele militare ruse își vor atinge limita nu s-au adeverit, a spus generalul eston citat de Bloomberg.

Astăzi, agresorul are posibilitatea de a fabrica câteva milioane de obuze pe an. Aceasta depășește eforturilor partenerilor europeni ai Ucrainei.

„Mulți oameni au crezut că nu pot depăși asta (producția de un milion de obuze pe an – n.red.), dar astăzi faptele ne spun contrariul... Ei pot produce și mai mult – de multe ori mai multă – muniție”, a spus Herem.

Pe de altă parte, cancelarul german Olaf Scholz și-a exprimat convingerea că nu există o soluție simplă la problema războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit șefului executivului german, nu trebuie să credem că războiul continuă doar din cauza lipsei de negocieri între Moscova și Kiev.

"Nicio țară nu își dorește pacea mai mult decât Ucraina. Dar, după doi ani de război, trebuie să recunoaștem și că nu există o soluție simplă. În orice caz, Putin poate pune capăt acestui război în orice moment", a spus Scholz.

Potrivit acestuia, dacă Ucraina încetează să se mai apere, ea va înceta să mai existe.

Cancelarul federal este convins că dictatorul rus este cel care trebuie să-și retragă trupele din Ucraina și să deschidă calea către o pace durabilă și dreaptă.

„De aceea, semnalul nostru comun către Rusia ar trebui să fie: vom sprijini Ucraina, care luptă pentru supraviețuirea ei și păstrarea suveranității, atât cât este necesar”, a spus șeful guvernului german.

El a adăugat că Ucraina are nevoie de un semnal de hotărâre a Europei de a sprijini.

Anterior, șeful Departamentului de Securitate de Stat al Lituaniei (VSD), Darius Jaunishkis, a declarat că Rusia plănuiește o confruntare pe termen lung cu Occidentul. Potrivit acestuia, este de așteptat utilizarea informațiilor și a operațiunilor cibernetice, rușii vor continua, de asemenea, șantajul nuclear.

Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
Ministrul rus al Apărării susține că nu e în interesul țării să atace state NATO. Rusia şi China continuă cooperarea militară
Ministrul rus al Apărării susține că nu e în interesul țării să atace state NATO. Rusia şi China continuă cooperarea militară
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, a declarat vineri...
#razboi Ucraina, #Rusia, #invazie, #NATO, #capacitati militare, #arme munitii , #Razboi Ucraina