Rusia rechiziționează arme vândute altor țări pentru a le folosi în războiul lui Putin din Ucraina

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 23:32
2448 citiri
Rusia rechiziționează arme vândute altor țări pentru a le folosi în războiul lui Putin din Ucraina
Rachete iraniene FOTO X/Nexta

Rusia este atât de disperată după echipament militar, încât rechiziționează arme vândute altor țări. Președintele Vladimir Putin se confruntă cu „provocări extreme” în obținerea de arme pentru a lupta în Ucraina, au declarat oficialii occidentali.

Trupele recurg la arme care au fost deja vândute altor națiuni de către comercianții privați. Anul trecut, Forțele Aeriene Indiene s-au plâns că Rusia nu a putut să-și onoreze angajamentele de livrare de arme.

S-a aflat ulterior că oficialii Kremlinului au vizitat Cairo, cerându-i președintelui egiptean Abdel Fattah el-Sisi să returneze peste 100 de motoare de la elicopterele rusești pe care le exportase deja.

„Capacitățile interne de producție de muniție ale Rusiei sunt în prezent insuficiente pentru a satisface nevoile conflictului din Ucraina”, a spus un oficial.

Statele Unite ale Americii anunță că vor impune vineri peste 500 de noi sancțiuni asupra Rusiei și a mașinii sale de război, cu o zi înainte de împlinirea a doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, potrivit AP.

Sancțiunile reprezintă cea mai mare tranșă de penalități de la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, scrie AP. Măsurile vor fi puse în aplicare de Departamentul Trezoreriei şi de Departamentul de Stat.

La rândul său, Regatul Unit a anunţat joi sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei.

Acestea vizează peste 50 de personalităţi şi companii, în special în sectoare ce permit armatei ruse să se aprovizioneze cu muniţie, rachete şi explozibili, dar şi „surse cheie de venit pentru Rusia”, cum ar fi comerţul cu metale, diamante şi resurse energetice.

De asemenea, SUA anunță că vor adopta „sancţiuni suplimentare” împotriva Iranului din cauza sprijinului Teheranului pentru ofensiva militară rusă în Ucraina, a anunţat joi, 22 februarie, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

„Vom adopta sancţiuni suplimentare împotriva Iranului în zilele următoare şi suntem gata să mergem mai departe dacă Iranul furnizează rachete balistice Rusiei”, a declarat John Kirby, principalul purtător de cuvânt al președintelui Joe Biden pe probleme de securitate națională.

„Rusia primeşte arme şi muniţii din Iran şi Coreea de Nord. De asemenea, suntem îngrijoraţi de sprijinul pe care companiile chineze îl oferă industriei ruse de apărare. Şi între timp, Camera Reprezentanţilor lasă Ucraina să se apere singură”, a acuzat John Kirby.

„Ceea ce va face Congresul pentru a aproba asistența militară suplimentară pentru Ucraina va conta mult, mult mai mult decât orice altceva ar putea face în domeniul sancțiunilor”, a declarat Peter Harrell, un fost oficial al Consiliului Național de Securitate, citat de Reuters.

Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Noapte de coșmar pentru apărarea antiaeriană ucraineană. Rușii au lovit cu mai multe tipuri de rachete și au folosit o tactică sofisticată
Rușii au folosit patru tipuri de rachete, inclusiv temutele Kalibr, în timpul unui atac masiv asupra Ucrainei care a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, scrie presa ucraineană. În jurul orei...
De ce au scos ucrainenii tancurile americane Abrams din luptă
De ce au scos ucrainenii tancurile americane Abrams din luptă
Ucraina a scos temporar tancurile americane Abrams M1A1 de pe linia frontului, parțial din cauza tacticilor rusești cu drone, au declarat oficialii Pentagonului, citați de The Guardian. În...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #rechizitionare, #arme munitie , #Razboi Ucraina