Mutarea la cacealma a lui Putin dă roade: Rusia macină apărarea Ucrainei cu ajutorul SUA și UE

Joi, 01 Februarie 2024, ora 05:31
15360 citiri
Mutarea la cacealma a lui Putin dă roade: Rusia macină apărarea Ucrainei cu ajutorul SUA și UE
Putin a slăbit unitatea Occidentului care a blocat în prezent ajutorul financiar pentru Ucraina FOTO: Times of Israel

Războiul Rusiei din Ucraina, care se apropie de borna celor 2 ani, trece printr-o nouă fază pe câmpul de luptă, ce se întinde de-a lungul a 1.500 de kilometri. Iar în prezent mutarea la cacealma a lui Putin a dat roade: a slăbit unitatea occidentală, iar Rusia macină apărarea Ucrainei, cu ajutorul SUA și UE, care au blocat momentan ajutorul financiar către Kiev.

Armata Ucrainei a rămas fără muniții de artilerie și de apărare anti-aeriană pentru a-și proteja orașele de atacurile rusești, potrivit Bloomberg.

În mod public, oficialii ucraineni spun că vor continua lupta împotriva forțelor de invazie ale Rusiei, chiar dacă sprijinul aliaților nu va mai veni. Dar rapoartele de pe front arată că situația de acolo este din ce în ce mai îngrozitoare, forțele de la Kiev luptându-se uneori să respingă trupele Moscovei, potrivit oficialilor occidentali.

Directorul CIA dezvăluie lucruri neștiute: Am aflat scopul nebunesc al lui Putin și ce îi macină puterea

Valurile recente de atacuri rusești cu rachete au ucis zeci de civili în Kiev și în alte orașe, deoarece apărarea antiaeriană a Ucrainei, care se bazează în mare măsură pe interceptoare scumpe furnizate de aliați, nu a reușit să distrugă atât de multe ca în trecut, potrivit unui european diplomat.

Pe măsură ce invazia Rusiei se apropie de al treilea an, luptele s-au transformat într-un război de tranșee, dronele lăsând puține șanse fiecărei părți să o surprindă pe cealaltă de-a lungul frontului. Dar pentru a susține această „apărare activă”, așa cum este cunoscută abordarea, Ucraina va avea nevoie de provizii constante de obuze de artilerie și alte arme pe care aliații se străduiesc să le furnizeze.

„Știm cu toții de ce este nevoie pe teren”, a spus ministrul eston al apărării, Hanno Pevkur, într-un interviu marți. „Acum întrebarea este ce putem trimite și ce putem oferi.”

Un colonel britanic trage un semnal de alarmă în Europa: Occidentul cade în capcana lui Putin

Aliații europeni vor rămâne cu mult sub cele 1 milion de obuze pe care au promis că le vor livra până la 1 martie, au spus diplomații, oferind doar aproximativ 600.000 până la termenul limită, pe fondul întârzierilor persistente de producție și al preocupărilor legate de epuizarea stocurilor. Miniștrii Apărării reuniți la Bruxelles săptămâna aceasta ar putea încerca să aloce alte provizii pentru a crește totalul, dar tot nu vor atinge la obiectivul de 1 milion, care a fost stabilit anul trecut, au spus diplomații.

Dacă trupele Ucrainei nu au obuzele pentru a menține presiunea asupra lor, „Rusia poate continua să tragă cu artilerie în timp ce infanteria ei atacă pozițiile ucrainene”, a declarat Ann Marie Dailey, cercetător la Rand Corp. și ofițer în Rezerva Armatei SUA. „Nu este o luptă corectă pentru apărătorii ucraineni.”

La Washington, pachetul de asistență de 60 de miliarde de dolari al Casei Albe pentru Ucraina a fost blocat de luni de zile pe fondul opoziției republicanilor duri din parlament.

Nebunie pentru achiziția unui produs, creștere record de 753%: Totul e privat prin telefon, prin negociere directă

„Fără acest ajutor, pur și simplu tot ceea ce ucrainenii au realizat și ceea ce i-am ajutat să obțină va fi în pericol”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken, luni, într-o conferință de presă, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care vizitează Washingtonul.

Liderii Uniunii Europene se întâlnesc la 1 februarie 2024 pentru un summit de urgență pentru a încerca să depășească opoziția guvernului prietenos cu Moscova al Ungariei de a elibera ajutorul de 50 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari).

Dacă acest efort eșuează - așa cum a făcut în decembrie - blocul va trebui să găsească o modalitate de a finanța sprijinul fără Budapesta. Oricum, UE dorește să aprobe ajutorul până la sfârșitul lunii februarie, a spus un oficial european.

Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina. Va permite Kievului să „stabilizeze prima linie” VIDEO
SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina. Va permite Kievului să „stabilizeze prima linie” VIDEO
Lloyd Austin, ministrul american al Apărării a anunţat vineri, 27 aprilie, o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un moment...
#razboi Ucraina, #Putin razboi, #ajutor ucraina sua, #ajutor militar Ucraina, #ajutor UE Ucraina, #Ucraina SUA, #UE Ucraina , #Razboi Ucraina