Statele Unite vor să-l îngroape pe Putin: Rusia va fi lovită cu o precizie diabolică

Vineri, 02 Februarie 2024, ora 00:55
15822 citiri
Statele Unite vor să-l îngroape pe Putin: Rusia va fi lovită cu o precizie diabolică
SUA trimit Ucrainei bombe ghidate Ucrainei, ce pot lovi la 150 km FOTO: Wiki

Războiul sângeros al lui Vladimir Putin din Ucraina, care va trece în curând în al 3-lea an, nu dă niciun semn că s-ar termina prea repede. Conflictul trece într-o nouă fază, iar acum Statele Unite sunt hotărâte să îngroape Rusia, furnizând Ucrainei noi bombe ghidate care pot lovi adânc obiective militare ale Moscovei din interiorul țării.

Presa americană anunță că Pentagonul va trimite Ucrainei o nouă bombă ghidată în această săptămână, care este capabilă să lovească la 150 de kilometri distanță și să treacă cu brio de bruiajul rusesc, potrivit Business Insider.

Această nouă armă din Statele Unite, va oferi Ucrainei o „capacitate de lovire mai profundă”, a declarat un oficial american. Surse de la Pentagon, care au vorbit sub protecția anonimatului, au spus că SUA au testat cu succes o nouă bombă de înaltă precizie, cu rază lungă, lansată de la sol, cu diametru mic, cunoscută și sub numele de GLSDB.

Directorul CIA dezvăluie lucruri neștiute: Am aflat scopul nebunesc al lui Putin și ce îi macină puterea

Un prim lot de astfel de bombe precise ar putea fi livrat în Ucraina de miercuri, au declarat sursele pentru presă. Oficialii nu au precizat câte bombe vor fi livrate la Kiev.

Un oficial american a spus că bomba poate lovi ținte până la 150 de kilometri distanță și oferă Ucrainei o „capacitate de lovire mai profundă”, care „completează arsenalul lor de foc cu rază lungă de acțiune”, potrivit sursei.

Grupul SAAB și compania Boeing au dezvoltat în comun arma, conform informațiilor provenite de la dezvoltatori.

Nebunie pentru achiziția unui produs, creștere record de 753%: Totul e privat prin telefon, prin negociere directă

Potrivit unei descrieri postate pe site-ul companiei SAAB, GLSDB este proiectat să fie un sistem de apărare împotriva forțelor de atac de pe terenuri înalte, cum ar fi munții, precum și un mijloc de lovire a țintelor inamice, de la instalații întărite până la depozite - chiar și în spatele punctelor de lansare.

Bomba GLSDB este atât de precisă încât poate lovi în raza unei anvelope de mașină, sau aproximativ un metru, spune descrierea. Într-un comunicat de presă din septembrie 2022, SAAB a spus că include o variantă Laser SDB, susținută de un GPS „foarte” rezistent la bruiaj.

„GLSDB este soluția supremă pentru un partener care caută o soluție accesibilă, de înaltă precizie și cu rază lungă de acțiune”, a declarat atunci Svein Daae, șeful de marketing de la SAAB.

Un colonel britanic trage un semnal de alarmă în Europa: Occidentul cade în capcana lui Putin

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul-maior Patrick Ryder, a comentat marți informațiile apărute în mass-media într-un briefing de presă, spunând reporterilor că Pentagonul a recunoscut anul trecut că Ucraina va primi bombe GLSDB.

„Vom lăsa la latitudinea Ucrainei să vorbească despre orice livrare de armament, dar, așa cum am menționat, continuăm să lucrăm îndeaproape cu Ucraina, cu partenerii noștri din industrie pentru a ne asigura că Ucraina primește și este gata să folosească capacitățile, pe care le oferim cât mai repede posibil”, a spus el.

Pentagonul dezvăluie mutarea năucitoare a SUA pentru Rusia: Ucraina poate cuceri o regiune strategică în război
Pentagonul dezvăluie mutarea năucitoare a SUA pentru Rusia: Ucraina poate cuceri o regiune strategică în război
Războiul lui Putin, deși a trecut în al 3-lea an, se află într-o continuă dinamică, iar Putin rămâne ferm în paranoia sa de a acapara Ucraina. Acum, Pentagonul a dezvăluit cum Statele...
Vine ”prăpădul” peste Putin: Pentru prima dată în război, Ucraina poate lovi decisiv în Rusia VIDEO
Vine ”prăpădul” peste Putin: Pentru prima dată în război, Ucraina poate lovi decisiv în Rusia VIDEO
Războiul lui Putin din Ucraina se află într-o continuă dinamică, chiar dacă a trecut și de borna de 26 de luni de la începerea invaziei. Experții consideră că foarte probabil va veni...
#razboi Ucraina, #bombe ghidate, #arme SUA Ucraina, #ajutor SUA Ucraina, #rachete raza lunga actiune, #SUA Ucraina, #Rusia razboi , #Razboi Ucraina