Un general occidental dă un verdict clar privind războiul lui Putin. Cine câștigă, Rusia sau Ucraina VIDEO

Miercuri, 14 Februarie 2024, ora 05:32
9823 citiri
Un general occidental dă un verdict clar privind războiul lui Putin. Cine câștigă, Rusia sau Ucraina VIDEO
Generalul australian Mick Ryan susține că Rusia va câștiga războiul dacă NATO nu iși schimbă strategia FOTO: Modern War

Generalul-maior Mick Ryan, care are o experiență de 35 de ani într-o armată occidentală a făcut o radiografie a stadiului actual al conflagrației lui Vladimir Putin, care se apropie de borna de 2 ani. Ofițerul în retragere din armata Australiei susține că Rusia va câștiga războiul din Ucraina, dacă NATO nu își schimbă strategiile.

O victorie rusă asupra Ucrainei va deveni mai probabilă dacă NATO și Kievul nu vor reuși să învețe tactica Moscova, avertizează generalul, care crede că demiterea lui Valeri Zalujni, comandantul armatei de la Kiev a fost ”o greșeală”, potrivit Forces.

Generalul australian se teme că Moscova „învăță mai mult” decât Kievul și NATO, în timp ce Ucraina suferă din cauza lipsei de soldați și muniție.

Zilele unei țări ca superputere economică se apropie de sfârșit: Peste 800.000 de români afectați

Generalul-maior Mick Ryan, care a servit în armata australiană timp de 35 de ani, a explicat cum avantajele Rusiei în ceea ce privește mobilizarea industrială, tehnologia dronelor și războiul electronic ar putea duce la o victorie pentru liderul rus Vladimir Putin.

El a explicat: „Adaptarea tactică te ajută să câștigi bătălii; adaptarea strategică te ajută să câștigi războaie. Unul este un efort militar, celălalt, la nivel strategic, este un efort național.

„Ceea ce am văzut, cred, în ultimele 18 luni, este că rușii nu au fost la fel de buni la adaptarea la nivel inferior, deoarece centralizează comanda și controlul. Ceea ce au făcut rușii, totuși, este superior Occidentului în lucruri precum mobilizarea industriei lor”, susține Ryan.

O mare putere occidentală nu poate scăpa de Rusia: Putin lucrează prin spate și o leagă de Moscova până în 2040

"Au făcut asta pe 22 septembrie 2022, cu directiva de mobilizare parțială. Toată lumea s-a uitat la mobilizarea recruților, dar încorporată a fost mobilizarea industriei. Deci, ei sunt cu un an înaintea noastră (a Occidentului și NATO - n.a.) cel puțin".

Acest avans înseamnă că Rusia poate crește rapid producția de artilerie și drone și ceea ce nu poate construi le cumpără din Iran și Coreea de Nord.

Pe măsură ce Rusia își adaptează armamentul pentru a contracara abordările ucrainene și ale NATO asupra războiului, noi metode trebuie instalate urgent înainte ca Moscova să obțină alte avantaje.

Aceasta include doctrina armelor combinate pe care aliații occidentali o învață soldaților ucraineni, despre care generalul Ryan susține că trebuie actualizată.

Pericolul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial: Scenariul înfrângerii SUA de către o țară îndepărtată

El crede că NATO trebuie să împărtășească cele mai recente lecții de antrenament și lupte de război cu Kiev și să ofere Ucrainei mai multe analize cu privire la modalitățile de a contracara rușii. În plus, forțele armate ucrainene trebuie să aibă un cuvânt mai mare de spus cu privire la armele sau tacticile pe care le primesc.

Acest lucru se datorează faptului că, crede generalul Ryan, este foarte probabil ca Rusia să fie acum înainte în ceea ce privește războiul cu drone și își echipează rachetele pentru a înșela apărarea aeriană ucraineană.

Generalul Ryan consideră că doctrina dezvoltată de aliați în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru curățarea zonelor minate nu este „potrivită scopului”.

Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Războiul declanșat de președintele rus în Ucraina a depășit 790 de zile, însă deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil, chiar și pentru experți. Dar acum, un diplomat...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#razboi Ucraina, #general, #razboi Rusia Ucraina, #victorie ucraina, #Putin razboi, #NATO Ucraina, #NATO Rusia, #Australia , #Razboi Ucraina