Casa Albă reunește lideri din industrie pentru a discuta despre tehnologia de apărare pentru Ucraina

Marti, 09 Ianuarie 2024, ora 23:19
2150 citiri
Casa Albă reunește lideri din industrie pentru a discuta despre tehnologia de apărare pentru Ucraina
Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan/ FOTO: NYT

Oficialii Casei Albe au convocat luni, 8 ianuarie, reprezentanți ai industriei din sectoarele de capital de risc, tehnologie și apărare pentru a discuta strategii de înarmare a Ucrainei cu sisteme de armament moderne, potrivit Reuters.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a aranjat întâlnirea, care a durat cinci ore și la care au participat membri cheie ai Consiliului de Securitate Națională, precum și directori de la companii precum Fortem Aerospace, Palantir Technologies și producătorul de drone Skydio.

„Discuțiile s-au s-a axat pe o serie de sisteme, inclusiv, sisteme aeriene fără pilot, cum să contracarăm dronele și, de asemenea, să abordăm provocarea deminării”, a declarat unul dintre oficiali după întâlnirea de cinci ore.

Jake Sullivan, șeful Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, a convocat reuniunea pentru a insista pentru „un accent reînnoit pe sprijinirea Ucrainei în depășirea acestor provocări tehnologice cheie pe care le-a identificat ca fiind un obstacol în calea progresului și a impulsului lor pe câmpul de luptă”, a declarat un al doilea oficial al administrației.

Membrii cheie ai Consiliului de Securitate Națională s-au întâlnit cu directori din industrie de la Fortem Aerospace, companii de tehnologie de apărare precum Palantir Technologies Inc și Anduril Industries Inc, precum și cu producătorul de drone Skydio, printre alții care au fost aduși la Casa Albă.

Oficialii administrației au declarat că întâlnirea de luni le-a oferit ocazia de a afla despre noile capacități de la o secțiune mai profundă a industriei americane, în speranța că guvernul ar putea facilita aducerea acestor inovații în folosul Ucrainei.

Aceștia au subliniat că orice efort de sprijinire a Ucrainei ar fi frânat fără pachetul de ajutor suplimentar de peste 100 de miliarde de dolari pe care președintele Joe Biden i-a îndemnat pe legislatori să îl aprobe și care include aproximativ 50 de miliarde de dolari în noi ajutoare de securitate pentru Ucraina în lupta cu Rusia, precum și 14 miliarde de dolari pentru Israel în războiul pe care îl duce împotriva Hamas în Gaza.

Oficialii au declarat că acest efort este separat de acordul din decembrie pentru accelerarea coproducției de arme și a schimbului de date între SUA și Ucraina.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #industrie aparare, #arme , #Razboi Ucraina