Poliţia de Frontieră: Până la ora 12.00, au intrat în România 6.623 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 12,4% faţă de ziua precedentă

Sambata, 26 Februarie 2022, ora 16:46
1776 citiri
Poliţia de Frontieră: Până la ora 12.00, au intrat în România 6.623 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 12,4% faţă de ziua precedentă
Refugiați ucraineni în România

Poliţia de Frontieră anunţat că, sâmbătă, până la ora 12.00, au intrat în România 6.623 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 12,4 % faţă de ziua precedentă şi au părăsit România 2.996 cetăţeni ucraineni. Se înregistrează trafic intens la graniţa cu Ungaria.

”În data de 26.02.2022, în intervalul orar 00.00-12.00, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România aproximativ 29.165 de persoane (creştere de 1,7% faţă de ziua anterioara), dintre care 6.623 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12,4 %). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 3.295 cetăţeni ucraineni (creştere de 20,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.419 cetăţeni ucraineni (creştere de 12,2%)”, a transmis, sâmbătă Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, pe sensul de ieşire din România, au efectuat formalităţile 29.066 de persoane (scădere de 5,9%), dintre care 2.996 cetăţeni ucraineni (scădere de 6,6%).

”În data de 26.02.2022, în intervalul orar 00.00-12.00, 57 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei, fiind preluate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări. În continuare, reiterăm faptul că poliţiştii de frontieră sunt la datorie şi în permanentă legătură cu partenerii instituţionali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat, de asemenea, că în punctele de trecere a frontierei Nădlac şi Nădlac II, în judeţul Arad, precum şi PTF Petea şi Urziceni, judeţul Satu Mare, situate la graniţa cu Ungaria, se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din România.

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pe sensul de ieşire din ţară. Reamintim că la graniţa româno-ungară, controlul de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. În acest sens, a fost luată legătura cu autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului”, a mai transmis instituţia.

În prezent în P.T.F. Nădlac II, unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria, se lucrează 4 artere de control pentru autoturisme, pe sensul de ieşire din ţară, iar prin PTF Petea, formalităţile se derulează pe 5 artere la ieşirea din ţară.

Poliţiştii recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand

pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, PTF Săcuieni;

pe raza jud. Satu-Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea

pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#refugiati, #frontiera, #Romania, #razboi, #Ucraina , #Razboi Ucraina