Anastase si-ar putea revendica postul, desi nu-l vrea asa mult

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 15:42
4693 citiri
Anastase si-ar putea revendica postul, desi nu-l vrea asa mult

Fosta presedinta a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ar putea sa isi ceara inapoi postul din care a fost schimbata de majoritatea USL, dupa decizia CCR prin care Curtea se poate pronunta asupra deciziilor Parlamentului, insa ea a precizat ca va decide acest lucru doar dupa o discutie cu presedintele PDL.

"O sa vorbesc cu domnul Blaga si vom stabili", a spus Anastase pentru Ziare.com, intrebata daca va cere repunerea sa in functie.

Ea a adaugat insa ca nu isi doreste asa mult sa revina, intrucat "oricum suntem in fata alegerilor, rezultatul e important".

Intrebata si daca va mai candida pentru un nou mandat de deputat, Anastase a declarat: "Probabil ca da, ma gandesc in momentul asta".

Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a sustinut, miercuri, dupa decizia CCR care a declarat ca legea care scoate de sub controlul Curtii hotararile Parlamentului este neconstitutionala, ca CCR se poate pronunta pe sesizarile privind inlocuirea Robertei Anastase si a lui Vasile Blaga.

"Daca exista sesizare, deci ei se pot pronunta. Sunt depuse sesizarile noastre care au fost amanate. Orice sesizare care este la Curte, CCR trebuie sa dea un raspuns. Ca orice hotarare a Parlamentului este supusa controlului Curtii. Ele au fost respinse ca fiind inadmisibile, nu ca nu sunt corecte. Sunt sesizarile acolo, nu stiu cand le va da curs", a declarat Toader, dupa ce Curtea Constitutionala a admis contestatia PDL privind legea care scoate de sub controlul Curtii hotararile Parlamentului, informeaza Newsin.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a anuntat miercuri ca plenul Curtii a admis contestatia PDL la legea care scoate de sub controlul CCR hotararile Parlamentului.

"In dosarul cu competentele Curtii s-a admis sesizarea si s-a declarat legea neconstitutionala", a declarat Zegrean.

Pe 19 iulie, un grup de 63 de deputa?i ai PDL au depus la CCR o sesizare de neconstitutionalitate la Legea privind aprobarea OUG a Guvernului Ponta de modificare a Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea CCR. "Curtea Constitutionala se pronunta asupra constitutionalitatii hotararilor cu caracter normativ ale plenului Camerei Deputatilor, ale plenului Senatului si ale plenului celor doua Camere reunite ale Parlamentului, hotarari care afecteaza valori, reguli si principii constitutionale, cu exceptia hotararilor care vizeaza autonomia interna a Parlamentului, cat si a hotararilor privind actele juridice cu caracter individual", este textul incriminat de PDL.

Democrat-liberalii au acuzat faptul ca schimbarea din functie a Robertei Anastase de la presedintia Camerei Deputatilor si a lui Vasile Blaga de la a Senatului s-au facut fara respectarea Constitutiei.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...