UPDATE: Știrea despre moartea unui român pe frontul din Ucraina a fost infirmată. ”Am sunat-o pe mama sa și i-am spus că fiul ei este viu”

Sambata, 23 Martie 2024, ora 19:52
5971 citiri
UPDATE: Știrea despre moartea unui român pe frontul din Ucraina a fost infirmată. ”Am sunat-o pe mama sa și i-am spus că fiul ei este viu”
Ovidiu Stoica (Tony). Foto Facebook

Ovidiu Anton Stoica, un român care făcea parte din ”Fight for Ukraina Internațional Legion”, o unitate militară a Forțelor de Apărare Teritorială a Ucrainei compusă din voluntari străini, a decedat într-o zonă a frontului în regiunea Harkov, anunță Petre Gabor, președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere din Mureș, conform publicației Alba24.ro

UPDATE 19.15 Corespondentul de război Radu Hossu infirmă într-o postare pe Facebook vestea morții lui Ovidiu Stoica:

Astăzi am dat o veste bună unei mame. După ce am vorbit cu Stoica Ovidiu la telefon mai devreme, acesta care nu reușea să dea de mama lui (nu mă întrebați de ce) am sunat-o pe dânsa și i-am spus că fiul ei este viu, nevătămat și este departe de Ucraina.

Mama lui Ovidiu mi-a spus că îmi mulțumește din suflet și că "nici nu știu ce să mai zic, nu mai aveam suflet".

În afară de această veste bună pentru care m-am luptat cu morile de vânt și cu toți care-mi spuneau că sunt eu un mincinos, că Pentru Gabor, cel de la care a plecat știrea în presă, pentru că acesta a fost ferm că Stoica Ovidiu a murit. Mai mult a dat inclusiv detalii despre cum Ovidiu Stoica ar fi murit, iar presa l-a preluat pe nemestecate.

Gabor Petru este un om de bună credință, cu o inimă mare și un voluntar absolut extraordinar, însă acesta nu are niciun fel de exeperiență de presă și eu cel puțin nu am cum să mă supăr pe el, chiar dacă ar fi fost înțelept să șteargă postarea când am scris că Ovidiu Stoica este viu. Însă de la cine am așteptări sunt redacțiile de presă. Nu le enumăr aici, însă toată presa din România l-a dat mort și chiar după ce am postat eu, chiar și după ce le-am scris unora să rectifice știrea, aceștia au menținut-o și astfel au panicat familia.

Pe pagina Romanian Battlegroup "Getica" a fost postat de către un admin o poză cu drapelul în bernă, fără niciun detaliu. Ulterior, unul dintre admini, în comentarii au spus că este vorba de Stoica Ovidiu, bazându-se pe informația falsă apărută pe Twitter. În numele Romanian BattleGroup Getica, îmi cer eu scuze pentru greșeală.

Rămânem cu vestea bună: Ovidiu Stoica este viu, sănătos, nevătămat. Mama lui este bine acum”, a scris corespondentul.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

”Ne luăm rămas bun de la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de pe linia frontului, din păcate misiunea lui pe acest pământ s-a încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută, la începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina, mulțumită sacrificiului suprem pe care la făcut mulți răniți au primit o a doua șansă, să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți”, precizează acesta în anunț.

Conform sursei citate, comandantul Grupului de Luptă Getica, compus din luptători români care sunt pe frontul ucrainean spunea săptămâna trecută că sunt cel mult 50 de români înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei și că doar unul murise până în acel moment, timișoreanul Rudolf Wittmann.

"În acest moment în Ucraina sunt cel mult 50 de români înrolați în Forțele Armate ale Ucrainei și cam tot la fel de mulți moldoveni. Nu toți dintre aceștia sunt în prima linie. Dacă despre pierderile din rândul moldovenilor nu pot să spun foarte multe, despre români pot spune, după discuții cu mulți dintre ei, că un singur român a murit pe front, Rudolf Wittmann, Dumnezeu să-l ierte. O parte însemnată dintre români sunt în Romanian Battlegroup „Getica”, o altă parte însemnată sunt în diferitele batalioane ale ILDU – International Legion of Defence of Ukraine”, a spus «Getotac», comandantul Grupului de Luptă Getica.

Ovidiu Stoica era născut la Șibot (Alba).

Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Dictatorului rus Vladimir Putin i s-a promis că Rusia va câștiga victorii foarte importante pe frontul din Ucraina în această vară. O astfel de promisiune ar fi fost făcută de ministrul...
#roman, #ucis, #Ucraina, #harkov, #misiune, #evacuare , #Razboi Ucraina