Declarații șocante ale românilor acuzați că ar fi implicați în dispariția misterioasă a unei fetițe de 5 ani, în Florența. ”Peruanii știu unde este”

Joi, 15 Iunie 2023, ora 11:11
5317 citiri
Declarații șocante ale românilor acuzați că ar fi implicați în dispariția misterioasă a unei fetițe de 5 ani, în Florența. ”Peruanii știu unde este”
Fetița de cinci ani, de origine peruană, căutată de polițiștii italieni FOTO stiridiaspora.ro

Mai mulți români, stabiliți într-un fost hotel din Florența, Italia, sunt acuzați că ar avea legătură cu dispariția misterioasă a unei fetițe de 5 ani, de origine peruană.

Copilul a dispărut sâmbăta trecută, iar comunitatea de români din zonă a fost acuzată că ar avea legătură cu acest eveniment.

După câteva zile de "asediu" mediatic, o româncă iese la rampă pentru a-i apăra pe românii care locuiesc în fostul hotel.

"Au scris că românii au avut ceva de-a face cu asta, dar ei nu au avut nimic de-a face cu asta, totul este între ei. Peruanii știu unde este fata. Noi, românii, nu știm, copiii se joacă afară, de ce au luat copilul lor și nu pe al nostru? Pentru că s-au bătut acum zece zile". Acestea sunt cuvintele unei femei de origine română care locuiește în fostul hotel Astor, clădirea unde locuia și Kata, fetița peruană dispărută sâmbăta trecută din acea clădire. Femeia s-a oprit să vorbească cu jurnaliștii aflați în fața clădirii ocupate.

Potrivit reconstituirii sale, "nu este vorba de o chestiune de bani", ci de controlul chiriei în interiorul fostului hotel ocupat.

Femeia își amintește episodul din 28 mai, când, în urma unei agresiuni, un bărbat sud-american a căzut în stradă. "L-au lovit cu un fier de călcat în cap", povestește ea, "și de frică s-a aruncat la parter și după o săptămână fetița a dispărut. Nu este o chestiune de bani". Se băteau între ei în camere. Familia știe cine a luat copilul și a anunțat poliția. Ne-am săturat de această situație", le-a spus Florența jurnaliștilor.

Mia Kataleya Alvarez, o fetiță de 5 ani de origine peruană, este dispărută de sâmbătă după-amiază. Fetița, potrivit relatării unchiului ei, a plecat de bunăvoie după o ceartă cu un prieten, însă scenariile cazului devin din ce în ce mai îngrijorătoare. Mama micuței ar fi raportat anterior o ceartă cu niște vecini de origine română în legătură cu cazarea în fostul hotel Astor din Novoli, o structură închisă din 2020 și ocupată din septembrie 2022 de câteva familii de origine română și sud-americană.

Tânăra mamă și-a dat seama de dispariția copilului când s-a întors de la serviciu.

Doi martori, printre care și o fetiță, le-ar fi spus anchetatorilor că micuța Kata a fost luată de un adult sâmbăta trecută din curtea fostului hotel Astor din Florența. Pentru moment, mărturiile nu au fost coroborate. Anchetatorii au emis și ipoteza prezenței unei "ascunzători" în apropierea fostului hotel ocupat, unde persoana care ar fi răpit-o pe fetiță ar fi putut să o țină pentru câteva ore.

Pista intermediarilor de închirieri de la hotelul Astor din Florența ar fi cea pe care merg anchetatorii. De fapt ar implica trei grupuri distincte, două compuse din cetățeni de origine peruană și o a treia din persoane de origine română. Chiria pentru o cameră ar fi variat între 800 de euro fără baie și 1.500 de euro cu servicii, scrie știridiaspora.ro

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
Rudele din România ale unei badante care a murit în Italia vor primi despăgubiri, o premieră pentru familiile transfrontaliere
Rudele din România ale unei badante care a murit în Italia vor primi despăgubiri, o premieră pentru familiile transfrontaliere
O curte de apel din Italia a luat o decizie istorică de a despăgubi și surorile din România ale unei femei care și-a pierdut viața într-un accident rutier pe teritoriul italian. Până acum,...
#romani Italia, #disparitie copil, #Florenta , #romani Italia