Cadavrele unei familii de români, găsite într-un râu de la granița dintre SUA și Canada. Ar fi încercat să treacă ilegal frontiera

Autor: N.G.
Vineri, 31 Martie 2023, ora 18:59
7089 citiri
Cadavrele unei familii de români, găsite într-un râu de la granița dintre SUA și Canada. Ar fi încercat să treacă ilegal frontiera
Râul St. Lawrence FOTO Pixabay

Cadavrele a șase persoane provenind din două familii, una română și cealaltă indiană, au fost recuperate joi din râul St. Lawrence, la granița dintre SUA și Canada. Acestea încercau probabil să intre ilegal în SUA, a anunțat vineri poliția canadiană.

Trupurile lor au fost găsite joi lângă o barcă răsturnată aparținând unui bărbat dispărut din comunitatea Akwesasne Mohawk, a declarat șeful adjunct al poliției locale, Lee-Ann O’Brien, într-o conferință de presă.

Potrivit presei canadiene, printre persoanele decedate era și un copil mic, care a fost găsit cu un pașaport canadian. Copilul făcea parte din familia de români. Oficialii cred că un al doilea copil din aceeași familie, un bebeluș, este încă dispărut.

Cadavrele, care nu au fost identificate oficial, au fost găsite în Tsi Snaihne (Snye) în Akwesasne, un teritoriu Mohawk care se află la granița dintre Quebec, Ontario și statul New York.

”Se crede că toți ar fi încercat să intre ilegal în SUA din Canada", a declarat Lee-Ann O'Brien, adjunctul șefului poliției din Akwesasne. Ei au fost descoperiți ca urmare a căutării unei alte persoane dispărute, care a început tot joi.

Casey Oakes, în vârstă de 30 de ani, a fost văzută ultima dată miercuri la bordul unei mici ambarcațiuni de culoare albastru deschis, care a plecat de la capătul estic al Insulei Cornwall, în St. Lawrence.

Aceeași ambarcațiune a fost găsită mai târziu lângă corpurile celor șase persoane decedate. Poliția din Akwesasne nu a putut confirma dacă Oakes are vreo legătură cu victimele. Autoritățile din Akwesasne continuă căutările pentru a găsi alte victime cu ajutorul poliției, care a trimis la fața locului un elicopter, investigatori speciali și scafandri.

#romani, #deces, #SUA, #Canada , #romani SUA