„Azi sunt hotărâtă, iar mâine mă apucă îndoielile”. Marile dileme ale unei românce care vrea să se mute de la oraș la sat, dar nu are puterea să ia o decizie

Marti, 07 Iunie 2022, ora 08:13
4177 citiri
„Azi sunt hotărâtă, iar mâine mă apucă îndoielile”. Marile dileme ale unei românce care vrea să se mute de la oraș la sat, dar nu are puterea să ia o decizie
Tot mai mulți români se gândesc să se mute de la oraș la sat FOTO Pixabay

Tot mai mulți români care locuiesc la oraș visează să se mute la sat. Cei care iau în calcul o mutare din mediul urban în mediul rural se confruntă, însă, cu lupte lăuntrice și cu îndoieli.

Este și cazul Adinei, o româncă de 55 de ani care a crescut la oraș, locuiește într-un apartament de la oraș, ar vrea să se mute la sat, dar încă nu are puterea să facă marele pas. Adina și-a împărtășit dilemele pe care le are pe grupul „Mutat la țară - viața fără ceas”, unde oamenii sunt încurajați să facă trecere din urban în rural.

„Am 55 de ani și am simțit, oarecum brusc, că nu mai am nimic de-a face cu viața din oraș. Caut o casă la țară cu intenția de a începe o viață nouă. Sunt “tabula rasa” în materie de agricultură. Și cam de tot ce presupune o viață rurală. Compensez, cred, prin determinare și dispoziție de schimbare. Ciudat e că azi sunt hotărâtă, iar mâine mă apucă îndoielile. Ați trecut prin asta?”, a arătat femeia.

„Îmi doresc foarte mult să îmi schimb modul de viață”

Adina a spus că își dă seama că drumul său într-un apartament de bloc este „un drum închis”.

„Nu îmi doresc legume de supermarket, nu îmi doresc o viață în care să-mi consum energia pedalând în gol printre blocuri, pe bicicletă etc. Nefiind obișnuită cu munca, bănuiesc că pot acoperi incapacitatea mea plătind oameni care știu să facă asta (încă sunt în activitate și, probabil, o să fac naveta o vreme. Dar asta nu mă sperie). Sunt în același timp dispusă, și chiar îmi doresc, să muncesc fizic pentru mine și ai mei.

Am avut și niște experiențe ciudate sau neplăcute în privința seriozității oamenilor care vând case, dar, na, cred că asta face parte din viață. Am scris toate astea în ideea că-mi doresc foarte mult să-mi schimb modul de viață. Cred că aștept încurajări, dar sunt foarte deschisă și în privința eventualelor minusuri din viața idilică proiectată în mintea

mea în ce privește viața la țară”.

„Încurajările nu au întârziat să apară”

Postarea Adinei a generat sute de comentarii în care cei care au făcut trecerea de la oraș la sat sau se gândesc să facă asta au încurajat-o.

„Viața la țară e minunată, doar că îți ocupă tot timpul. Eu am trăit la țară, m-aș întoarce și mîine, de-aș avea posibilitatea să-mi cumpăr ceva. E muncă multă și pe oamenii din sat rar te poți baza. Sunt scumpi și neserioși în marea lor majoritate. Trebuie să citești despre ce vrei să cultivi, perioade optime de plantat, apoi înveți foarte bine pe parcurs, în funcție de vreme, de specificul locului, de poziție față de soare. Nu e greu, necesită doar interes și ceva pasiune.

Cunosc mulți orășeni care și-au făcut rai la țară. Trebuie să iei în calcul că pămîntul trebuie îngrijit tot timpul iar o casă pe pămînt necesită mult mai multă atenție decît un apartament de bloc. Totuși, satisfacțiile sunt pe măsură și, la un moment dat, o să-ți dai seama că nu-ți mai vine să mai pleci de-acasă iar orașul începe să cadă tot mai jos în preferințele tale. Fă pasul acum dacă vrei, e timpul. Mai tîrziu îți va fi mai greu”, a scris Lucia.

„Cel mai greu,este începutul! Cred că îndoiala vine din interior! Credeți în dumneavoastră! Odată început drumul urmat, totul vine de la sine!Un singur sfat, căutați o proprietate mai mică,cu care să vă descurcați maxim, 1500 de m pătrați! Și cel mai important comunitatea, vecinii! Ei sunt cei ce vor sări în ajutor! Cu Dumnezeu înainte!”, a scris și Cristina.

Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#Romania, #mutat la tara, #case , #stiri sociale