Guvernul anunta ca desecretizeaza dosarul Rosia Montana. Daca gaseste Sova documentele (Video)

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 09:04
4030 citiri
Guvernul anunta ca desecretizeaza dosarul Rosia Montana. Daca gaseste Sova documentele (Video)

Guvernul va desecretiza dosarul Rosia Montana, a anuntat permierul Victor Ponta, toate documentele din ultimii 14 ani urmand a fi prezentate de ministrul Marilor Proiecte. Dan Sova a declarat ca va sustine, joi, o conferinta de presa.

"In 1999 s-a acordat licenta de exploatare pentru Minvest, in 2000 aceasta a fost transferata catre Rosia Montana. De atunci incoace s-au defasurat negocieri, discutii, o sa-l... domnul Sova va va pune maine la dispozitie toate documentele din acesti 14 ani. (...) Va punem la dispozitie absolut tot, nu mai e nimic secret in acest moment", a spus Ponta.

Acesta a mentionat ca suma eventualelor despagubiri este invocata in mai multe adrese oficiale de catre compania canadiana, "cuprinzand cheltuielile facute pana acum si eventualele pierderi comerciale".

"Nu pot si nu am de gand sa fiu avocatul cuiva care da in judecata statul roman, spun doar ca acest lucru probabil ca se va intampla. (...) Sunt evaluari facute (asupra eventualelor despagubiri - n.red.), sunt evaluari facute de pana la doua miliarde de dolari calculate de catre companie, insa nu vreau sa vorbesc eu in numele celor care eventual vor actiona in judecata statul roman, eu as vrea sa nu platim nimic", a completat prim-ministrul.

Acesta a fost intrebat si daca va accepta solicitari de despagubiri de doua miliarde de dolari din partea companiei canadiene.

Sova nu se ocupa de desecretizarea documentelor

"Documentele nu sunt la mine la minister. Toate documentele sunt la Ministerul Economiei si la Ministerul Mediului", a spus Sova pentru Gandul.

Premierul Ponta a revenit asupra declaratiilor, precizand ca miercuri Sova ii prezenta lui documentele, urmand ca joi sa faca o conferinta de presa.

Contactat insa de Digi 24, ministrul Sova a afirmat ca nu a facut aceasta declaratie.

"Nu am facut aceasta declaratie, ceea ce a consemnat ziarul gandul este complet neadevarat. Exact asa cum a spus premierul, in cursul zilei de maine, am primit sarcina, maine voi face o mapa cu toate documentele care tin de Rosia Montana din 1997 incoace, o voi prezenta premierului si joi vom prezenta si succesiunea tuturor acestor documente care au legatura cu proiectul Rosia Montana si Guvernul Romaniei", a declarat Dan Sova pentru Digi24.

D.R.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...
Comentarii
janvaljean
rank 5
grob
rank 5
Una si cu una fac doua. Sa nu cumva sa uitati si de Bechtel!!!