Congresul Deputaților Poporului a adoptat „un Act Revoluționar“ în care cere dizolvarea Federației Ruse, înlăturarea președintelui Putin și înființarea unei noi Republici

Duminica, 26 Februarie 2023, ora 18:00
15218 citiri
Congresul Deputaților Poporului a adoptat „un Act Revoluționar“ în care cere dizolvarea Federației Ruse, înlăturarea președintelui Putin și înființarea unei noi Republici
Andrei Sidelnikov, opozant rus/ FOTO: .forumfreerussia.org

Vladimir Putin conduce Rusia către un război civil și spre dezintegrarea sa ca stat, a declarat pentru Express.co.uk un important politician rus de opoziție. El a mai spus că singura modalitate de a-l înlătura pe președintele rus și regimul său „criminal” este utilizarea forței. Andrei Sidelnikov are o experiență extinsă în politica rusă, acționând inițial ca unul dintre liderii Partidului Liberal al lui Boris Berezovski, înainte de a contribui la înființarea Uniunii Forțelor Drepte în 1999 și ai cărei susținători i-au inclus și pe Boris Nemțov și Egor Gaidar.

Activistul anti-Putin este membru al Consiliului Executiv al Congresului Deputaților Poporului (CPD), care s-a întrunit săptămâna trecută pentru o sesiune de patru zile la Varșovia, la un an de la invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin.

CPD este un forum politic al politicienilor anti-Putin hotărâți să răstoarne actualul regim dictatorial și să construiască o Rusie democratică . Prima sesiune a avut loc în noiembrie anul trecut, tot în Polonia.

Sidelnikov a declarat pentru Express că înlăturarea lui Putin de la putere poate fi realizată doar printr-o revoltă armată și că pașii în acest scop sunt deja în curs.

El a explicat: „Nu am de gând să înșel pe nimeni. Un transfer de putere în Rusia nu poate fi realizat în mod pașnic în nicio circumstanță.

„Motivul pentru care nu se poate face este politica dusă de 23 de ani de Putin. Numai prin folosirea forței se poate schimba ceva“, a declarat opozantul rus.

„Putin nu numai că a condus Rusia la război și a făcut din țară o amenințare pentru întreaga lume. El a adus țara în pragul dezintegrării și războiului civil. Este adevărat că astăzi nu avem capacitatea de a schimba prin forță conducerea de la Kremlin, dar pregătirile în acest scop au început deja”, a precizat Sidelnikov.

„Luptătorii din Legiunea pentru Libertatea Rusiei vor juca un rol esențial în răsturnarea lui Putin și a dictaturii sale“, a susținut el.

Batalionul este format din voluntari ruși care „nu văd altă posibilitate decât utilizarea violenței pentru a schimba actualul regim rus”.

Ei luptă în unele dintre cele mai fierbinți zone ale frontului, inclusiv în Bahmut în Donbasul ucrainean și obțin „experiență militară” vitală.

Ilia Ponomarev a declarat pentru Express că aproximativ 10.000 de voluntari doresc să se alăture Legiunii. Sidelnikov, un fost asociat al fostului agent KGB Aleksander Litvinenko, care a fost otrăvit de Putin cu poloniu la Londra în 2006, a spus că el și colegii săi își folosesc contactele pentru a aduce noi recruți cât de repede pot.

El a adăugat că transmit informații despre voluntari serviciilor de informații ucrainene, astfel încât candidații să poată fi verificați cu atenție.

„Din păcate, nu există prea multă încredere în ruși și ei trebuie să treacă prin mai mulți pași de verificare, ceea ce ne încetinește capacitatea de a completa rândurile Legiunii”, a spus el.

Legiunea are legături strânse cu Congresul Deputaților Poporului, cu unul dintre combatanții săi, „Cezar”, membru ales al Consiliului Executiv.

În cadrul conferinței, deputații Congresului au adoptat în unanimitate un act legislativ care ar putea avea consecințe istorice profunde.

Act Revoluționar

Actul Revoluționar, propus de fostul deputat Ilia Ponomarev, a cerut dizolvarea Federației Ruse, împreună cu înlăturarea tuturor puterilor președintelui Putin și instituțiilor guvernamentale.

Documentul prevede crearea unei noi Republici Ruse democratice care să respecte legile internaționale și ale cărei granițe vor corespunde cu cele ale Rusiei din momentul 19 februarie 2014 - cu alte cuvinte, cu o zi înainte de anexarea ilegală a Crimeei de către Putin.

Deputații spun că pun bazele legale care vor asigura ca democrația să aibă șansa de a prospera în acest viitor stat. Ei spun că se văd ca un parlament în așteptare care va deveni cel mai înalt organ al puterii de stat până când vor avea loc noi alegeri în Rusia post-Putin.

În prezent, Congresul este format din 76 de foști deputați naționali și locali care au adunat aproximativ 5 milioane de voturi la alegerile precedente din Rusia, care erau încă considerate competitive și libere.

Sidelnikov a subliniat că temerile că Rusia se va destrăma în urma prăbușirii regimului lui Putin nu sunt exagerate.

Cu toate acestea, el a susținut că Congresul ar putea contribui la limitarea haosului pe care îl va produce inevitabil schimbarea politică.

Opozantul a spus: „După destrămarea Rusiei ...va fi vital să returnăm ceea ce rămâne [din acest teritoriu mare] și cetățenii ruși comunității mondiale civilizate.

"Este esențial să avem o bază legală pentru perioada de tranziție. Congresul este o platforma unică care ne oferă posibilitatea de a evita haosul care ar putea izbucni în țară în momentul transferului puterii", mai spune opozantul rus.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#rusia invazie ucraina razboi congresul deputatilor , #Rusia