Investigatori ruși celebri afirmă că au dovezi clare legate de uciderea lui Navalnîi: "Solicităm amânarea înmormântării"

Duminica, 25 Februarie 2024, ora 23:04
5417 citiri
Investigatori ruși celebri afirmă că au dovezi clare legate de uciderea lui Navalnîi: "Solicităm amânarea înmormântării"
Aleksei Navalnîi avea 47 de ani FOTO X/Nexta

Gulagu net, o organizație și un site web rusesc care luptă împotriva corupției și a torturii și pentru drepturile omului, fondată în 2011 de activistul rus pentru drepturile omului Vladimir Osecikin, susține că are la dispoziție informații despre posibila utilizare a violenței în perioada 15-16.02.24 împotriva lui Aleksei Navalnîi.

Abuzurile, susține organizația, s-au petrecut în colonia penitenciară IK-3, districtul autonom Iamalo-Neneț, de la cercul Arctic. Osecikin vorbește și despre legarea, imobilizarea, blocarea mâinilor și picioarelor și a torturii prin frig. "Am transmis aceste informații ieri echipei lui Navalnîi, sau mai bine zis anchetatorului șef pe această temă și colegului nostru, domnul Hristo Grozev", susține pe canalul de Telegram organizația.

„Bazându-ne pe 12,5 ani de experiență de investigații independente privind tortura și crima în instituțiile penitenciarelor din Rusia, considerăm că este necesar să se efectueze expertize și cercetări independente, în afara Federației Ruse. Navalnîi a fost ucis, asasinat, dar toți ultimii ani din viața sa, înainte de otrăvire, a investigat crimele regimului lui Putin și și-a dat viața pentru adevăr.

Astăzi, trupul său este principala dovadă a crimei lui Putin împotriva lui Aleksei însuși și împotriva democrației din Rusia. Dacă ar fi fost în viață, suntem siguri că el însuși ar fi spus într-un caz similar că astăzi cel mai important lucru este expertiza, cercetarea de către cei mai buni experți din lume și prezentarea unor dovezi cuprinzătoare, iar după aceea - înmormântarea.

Facem apel la familia lui Aleksei Navalnîi având în vedere experiența noastră de 12,5 ani în investigații independente privind tortura și crima în Gulagul secolului XXI. Solicităm amânarea înmormântării și facem tot posibilul pentru a efectua o examinare cuprinzătoare în afara Federației Ruse și suntem gata să oferim asistență și ajutor în acest sens, dacă este necesar - plata pentru transportarea corpului și examinare, precum și plata pentru întoarcerea corpului la locul de înmormântare. Vă rugăm să faceți alegerea corectă, pe care Aleksei Anatolievici însuși ar susține-o.

Nu vom enumera aici cazurile în care am obținut inițierea unor cauze penale la 5-8 ani de la crimă, nu vom enumera poveștile despre examinări suplimentare și repetate, detalii macabre despre exhumări etc. Vă rugăm să ne credeți, acest lucru este necesar în interesul justiției, pentru care dl Navalnîi însuși și-a dat viața. Astăzi 25.02.24 corpul lui Navalnîi este principala dovadă a asasinării sale și a manipulărilor ulterioare cu acesta pentru a acoperi această crimă teribilă comisă pentru a-i face pe plac dictatorului Putin.

La rândul nostru, promitem că vom asista la această anchetă, vom evacua toți martorii posibili și vom oferi asistență maximă pentru a demasca această crimă politică.

De asemenea, solicităm conducerii Statelor Unite și Uniunii Europene să ofere sprijin și asistență maximă familiei domnului Navalnîi, inclusiv să ajute la organizarea evacuării corpului său pentru o examinare post-mortem completă și cuprinzătoare. Este important să facem acest lucru în memoria investigatorului Aleksei Navalnîi, fondatorul Fundației Anticorupție care și-a dat viața pentru a demasca regimul criminal al dictatorului Vladimir Putin.

Mâine, luni dimineață, vom publica o listă completă a agenților Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia, Serviciului Federal de Penitenciare pentru Districtul Autonom Yamalo-Nenets și IK-3 care sunt implicați în uciderea lui Aleksei Navalnîi și în sistemul de tortură și umilire care funcționează în Rusia“, se arată în postarea organizației Gulagu.net.

Navalnîi a fost ucis cu un singur pumn în inimă, „marca KGB”

Aleksei Navalnîi a fost probabil ucis cu un singur pumn în inimă, o tehnică folosită de KGB, ar fi afirmat o sursă din interiorul închisorii în care era deținut criticul lui Putin.

Vânătăile găsite pe corpul liderului opoziției corespund metodei de execuție cu "un singur pumn", potrivit lui Vladimir Osecikin, un militant rus pentru drepturile omului aflat în exil.

„Este o metodă veche a diviziilor forțelor speciale ale KGB-ului“, a declarat el pentru The Times. „Ei și-au antrenat agenții să ucidă un om cu un singur pumn în inimă, în centrul corpului. A fost o marcă a KGB-ului“, a spus acesta.

Înainte de moartea sa, Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a fost forțat să petreacă mai mult de două ore și jumătate în aer liber, într-un spațiu de izolare, unde temperaturile puteau coborî până la minus 27°C, a declarat Osecikin. În mod normal, deținuții erau ținuți în aer liber nu mai mult de o oră, și mult mai puțin în astfel de condiții extreme.

„Cred că mai întâi i-au distrus corpul ținându-l mult timp în frig și încetinind la minimum circulația sângelui”, a spus Osecikin. „Și apoi devine foarte ușor să omori pe cineva, în câteva secunde, dacă agentul are ceva experiență în acest sens.”

„Este o metodă veche a diviziilor forțelor speciale ale KGB-ului. Ei și-au antrenat agenții să ucidă un om cu un singur pumn în inimă, în centrul corpului. A fost o marcă a KGB-ului”.

El a adăugat că foști prizonieri care au ispășit pedepse în regiunea arctică au văzut cazuri de deținuți uciși în acest mod de către gardieni.

Echipa lui Aleksei Navalnîi oferă recompensă pentru informații despre moartea liderului opoziției ruse

Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție fondată de Navalnîi, a anunțat o recompensă în bani și ajutor pentru a părăsi Rusia pentru orice informații importante despre cum a fost omorât liderul opoziție ruse, Aleksei Navalnîi, în colonia penală unde era închis, transmite CNN.

„Pentru informații valoroase și complete despre crimă și autorii ei, promitem o recompensă de 20.000 de euro și organizarea plecării din țară, dacă doriți”, a transmis Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție Navalnîi, într-un mesaj video publicat vineri pe X.

„Apel la militari, poliție, angajați ai FSB, Comisia de anchetă și parchet. Nu contează care este statutul tău sau dacă împărtășești opiniile politice ale lui Aleksei Navalnîi. Există principii universale de bază: nu poți să-ți batjocorești o mamă și să o șantajezi cu cadavrul fiului ei ucis. Nu puteți și nu trebuie să susțineți acest lucru. Arată umanitate, arată simpatie pentru mama care și-a pierdut fiul. Nu susține cruzimea absolut infernală și crimele imorale ale lui Putin”, a scris Jdanov pe X. „Vă rugăm să trimiteți orice informație legată de uciderea lui Aleksei Navalnîi la navalnybox@protonmail.com. Pentru informații valoroase și complete, vă promitem o recompensă de 20.000 de euro și organizarea plecării din țară, dacă doriți”, a completat acesta.

Mai târziu, Jdanov a revenit și a anunțat că datorită interesului crescut, recompensa a crescut la 50.000 de euro.

„În exact o oră, mi-au scris mai multe persoane care erau gata să susțină ideea unei recompense. Iar suma recompensei pentru informații complete pentru uciderea lui Navalnîi a fost deja majorată la 50.000 de euro. (În general, aceasta poate fi folosită pentru a rezolva toate problemele)”, a scris Jdanov.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#Rusia, #Aleksei Navalnii, #moarte, #inchisoare, #tortura, #recompensa, #informatii , #navalnii mort