Ryanair, în centrul unui nou scandal: Un bărbat cu handicap susține că nu a fost lăsat la bordul unui avion al companiei

Luni, 11 Septembrie 2023, ora 19:31
1922 citiri
Ryanair, în centrul unui nou scandal: Un bărbat cu handicap susține că nu a fost lăsat la bordul unui avion al companiei
Compania Ryanair, acuzată că nu a lăsat un bărbat cu handicap să urce la bordul unui avion FOTO Wikipedia

Compania Ryanair se află în centrul unui scandal, după ce un bărbat cu handicap susţine că i-a fost refuzat accesul la bordul unui avion din cauza scaunului rulant, scrie La Libre Belgique.

Pe 2 septembrie, Ian St John trebuia să zboare spre Liverpool, în Marea Britanie. El urma să plece din Cork City (Irlanda) pentru a asista la meciul lui Liverpool cu Aston Villa şi pentru a participa la un turneu de golf.

Deşi s-a prezentat la aeroport cu cinci ore înainte, nu a putut urca în avion şi a fost anunţat foarte târziu. Bărbatul, care este paralizat de şapte ani în urma unui cancer la coloana vertebrală, foloseşte un scaun cu rotile. Din cauza scaunului său rulant nu a putut urca la bordul avionului, deoarece a fost considerat prea mare pentru aeronavă.

"Ryanair m-a abandonat", a declarat jucătorul profesionist de golf în vârstă de 45 de ani pentru ziarul The Echo: "Inima îmi bătea cu putere, mi s-a făcut rău când mi-am dat seama că am fost abandonat. Plângeam în mijlocul aeroportului. Personalul Swissport, care a făcut tot ce a putut pentru a mă urca în avion, era şi el supărat".

Bărbatul a declarat că a luat măsurile necesare şi a informat Ryanair cu privire la dimensiunile scaunului său în ziua în care şi-a rezervat biletele. Se pare că nu a primit niciun feedback şi a concluzionat că "totul era în ordine". Odată ajuns la aeroport, un membru al Swissport Airport l-a alertat cu privire la problemă. Bărbatul a încercat apoi să contacteze serviciul de bagaje pentru a-l ajuta pe jucătorul profesionist de golf, dar fără succes. Lăsat de izbelişte, jucătorul de golf nu a primit niciun fel de asistenţă din partea companiei Ryanair, al cărei personal era absent la poarta de îmbarcare. A fost anunţat oficial abia la ora 22.30.

"Nu am văzut niciodată o astfel de discriminare. Să călătoreşti ca persoană care are nevoie de scaun cu rotile este un chin şi trebuie să fii meticulos. Nu aş fi rezervat zborurile dacă nu aş fi fost sigur că totul va fi în regulă. În 2023, să te confrunţi cu acest tip de discriminare este pur şi simplu halucinant", a deplâns el.

Ryanair a contestat versiunea lui Ian St John cu privire la evenimente. Potrivit companiei aeriene, bărbatul a fost cel care a decis să nu zboare "după ce a fost informat de personalul de la sol de pe aeroportul Cork că echipamentul său de mobilitate depăşea dimensiunile maxime permise pentru transportul în aeronavele Ryanair". Compania aeriană a precizat că pasagerul primise un formular electronic de mobilitate cu o zi înainte de zborul său, "în care se specificau clar dimensiunile şi greutatea maxime permise pentru transportul echipamentelor de mobilitate la bordul aeronavelor Ryanair".

"Din nefericire, acesta a sosit la aeroportul din Cork cu un echipament de mobilitate care depăşea dimensiunile maxime permise. Regretăm că echipamentul de mobilitate al acestui pasager a depăşit dimensiunile maxime autorizate şi că, prin urmare, nu am putut transporta echipamentul său", a conchis compania aeriană.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#ryanair scandal, #ryanair barbat handicap, #scaun rulant avion , #stiri externe