Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 14:38
9287 citiri
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
George Simion și Gabriel Zetea FOTO / captură video digi24

Parlamentarii din Comisia de Muncă s-au certat marți, 27 septembrie, și mai aveau puțin și se luau la bătaie în timp ce se discuta despre mărirea salariilor primarilor, viceprimarilor și șefilor de consilii locale și județene.

Salariile aleșilor ar urma să crească cu circa 1.500 de lei brut, după promulgarea legii. Măsura ar duce la creșteri salariale pentru sute de mii de angajați din administrația locală, scrie digi24.

Scandalul a început când liderul AUR, George Simion, a intrat în camera unde avea loc ședința Comisiei de muncă și a filmat cu telefonul.

Simion a acuzat PSD de minciună, iar social-democratul Gabriel Zetea s-a ridicat de la masă și s-a apropiat de Simion. Și-au aruncat acuzații unul altuia.

Circul s-a generalizat, iar parlamentarii nu au căzut de acord asupra proiectului de lege în sensul dacă să includă majorări doar pentru administrația locală sau și pentru ceilalți demnitari, așa cum fusese votată la Senat.

George Simion a stins lumina în sală, iar președintele Comisiei de muncă a afirmat că suspendă ședința.

#scandal, #scandal usr plus pnl, #George Simion, #George Simion AUR , #partid